Sypeppen #44 – Broderipeppen

25 november, 2015 0 av mikael
Den senaste tiden har jag hellre ägnat mina skapartimmar åt handarbete än åt symaskinen. Så då har jag helt enkelt bejakat det och låtit symaskinen vila. Jag tror det beror på att jag bor med så fina vänner så jag hellre vill umgås med dem än att sitta och uggla själv vid symaskinen. Sen så tycker överlag att det på hösten är svårare att hitta motivationen till att skapa och då är det lättare att skapa medan en kan göra något samtidigt. typ fika med en kompis eller kolla på film. Det resulterar alltså i att denna månads sypepp består av ett broderi! Det fina med att olika årstider för med sig olika sinnesstämningar är att en ju får olika alster färdigskapade.  

Untitled

Detta broderi satte jag igång med i september men sen kom jag liksom av mig. Men så kom jag igång igen nu i november. Det var precis rätt novembersyssla att ägna kvällarna åt.

Untitled

Ett problem som uppstod under arbetets gång var att jag fasiken inte kan uttala ”patriarchy”. Det är ju supersvårt! Så varje gång nån fråga va jag skulle brodera fick jag liksom mumla mittendelen och hoppas att de skulle förstå ändå. Sedan råkade jag dessutom stava fel på det och så fick jag repa upp och göra om.

Untitled

Eftersom det skulle in en till bokstav i ordet som jag missat blev det lite ont om plats på väven i slutet. Dessutom skulle jag promt trycka in den i en lite för lite ram. Meeen eftersom jag är skaparen av detta verk får jag bestämma hur det ska va och jag ville ha den i den här ramen trots att det blev lite ihoptryckt. En förstår ju ändå vad som står och när en ska krossa patriarkatet är för små ramar en bagatell. Eller hur?

Untitled

Untitled

Nu hänger broderiet prydligt på min tavelvägg och Lennon och Mccartney kollar beundransfullt på min lilla tavla. Visst ser de lite avis ut, och Paul ser nästan lite nervös ut tycker jag. Det kan de gott ha tycker jag. 

Untitled

Nu ska det bli riktigt spännande att få sammanfatta alla era bidrag! Peppen på det!