Sew along: Veckad kjol, del 3. Klipp ut och lägg vecken!

26 november, 2015 0 av mikael
 
 
Nu är det dags för tredje delen i min och Josefines Sew along! Jag kommer att sy en veckad kjol och Josefine en kjol med nedsydda veck. Båda kjolarna kommer ha linning med knapp, fåll och dolt blixlås. Klicka här för att se bildern på kjolarna. Med i sew alongen är även AmandaSara och Sabina. 

 
I tredje inlägget ska vi klippa till vårat tyg och lägga vecken!  
 
 
IMG_5773

Tyget du ska använda

Måttband
Nålar
Tygsax
 
(Jag var visst lite ivrig när jag tog denna bilden, för jag upptäckte först nu att både strykjärnet och tråckeltråden inte ska vara med förrän i nästa del. Men ni kan ju se det som en spännande ledtråd på vad som komma skall!)
 
 
 
IMG_5776

✂ Mät hur lång du vill ha din kjol. Glöm inte att räkna med sömsmån för linning och fåll.

 
✂ Klipp till tyget. På bredden brukar jag räkna med att tyget ska vara måttet på min midja*3 + sömsmån för sidsöm + sömsmån för dragkedja + plus lite extra för att vara på den säkra sidan. 
 
✂ Förmodligen kommer du behöva sy ihop två tygstycken för att det ska räcka till vecken. Sy ihop dessa två tygstycken redan nu.

✂ Fålla din kjol. I det här inlägget kan du se hur du kan göra det. Min kjol är fållad med dolda stygn.

IMG_5857

✂ Lägg dina veck efter mönsterkonstruktionen i del två. Ett tips kan va att börja lägga vecken från där du sydde ihop dina tygstycken så att den sömmen blir gömd och hamnar i ett veck.

IMG_5859

✂ Nåla fast alla veck ordentligt!

 
Och det var allt för idag! Det är superkul att se att det är så många som börjat leta fram tyger och planera sina kjolar. Det ska bli så kul att få se alla kjolar när de är färdiga!