Lite stickat, lite virkat, lite sytt!

8 januari, 2016 0 av mikael
Idag tar mitt jullov slut och jag ska jobba på en ny skola. Det är en liten friskola som ligger en kilometer från där jag bor och jag ska ha hand om textilen. Så det känns ändå kul att börja jobba igen! Spännande att komma till ett nytt ställe. 
 
Untitled

Även fast det ändå känns okej att lovet är slut så ska jag erkänna att jag inte tackat nej till lite mer ledighet. Så för att peppa igång den här fredagen tänkte jag att vi kunde kolla på mina pågående projekt. För vad är inte roligare att längta hem till än att få sätta händerna i ett gediget handarbete? 

Untitled
På stickningsfronten just nu har jag dessa två projekt. Dels jumpern som jag började med i höstas. Bakstycket är helt färdigt, men sen har det stått lite still när den årliga vinter-tröttheten slog till och lamslog alla mina projekt. Men nu har jag så smått börjat ge den liv igen. Den blå stickningen ska bli en kofta av ett megafint garn som jag fick av mina syskon i julklapp. Hittills har vi mest bara bråkat (jag och stickningen alltså) och repat upp… Men som den envisa åsnan jag är tänker jag inte ge upp än. Men jag är på bristningsgränsen kan jag säga.
Untitled

Vid symaskinen har jag dessa små godingar. Min stick och virkkoma är inget mot vad min symaskinskoma varit. Jag har liksom längtat efter att komma igång att sy men blivit matt bara av att tänka tanken på att ta tag i ett sömnadsprojekt. Men här om dagen bestämde jag mig för att mota bort koman och istället försöka sy något till nästa sypepp. Det ska bli en rosa kjol och en vitblå tröja med raglanärm. Faktiskt så börjar sylusten komma tillbaka! Ibland får en liksom kicka igång sig själv.

Untitled

På virkfronten är den här lilla mattan som jag virkar av tygtrasor. Det ska bli en stor rund matta att ha i hallen. Jag har till och med lyckats engagera alla mina rumskompisar i mattan så nu nästan slåss vi om att få virka på den (hm ja, riktigt så entusiastiska kanske inte alla är, men snart så!) Nu måste jag dock införskaffa mer tyg innan vi kan fortsätta, så det får nog allt bli en liten loppistur i morgon. Kan inte ni berätta vad ni har för projekt igång?