Syåret 2015 – Del 2

10 januari, 2016 0 av mikael
Här kommer andra och sista delen i min sammanfattning av syåret som gått. I första delen som ni hittar här, finns bilder och länkar till allt jag sytt under året. I den här andra delen utvärderar jag och ser tillbaks på hur syåret sett ut. Då kör vi! 

Den totala skörden:
 
1 sänghimmel
1 disktrasa
4 par tights
4 kuddar
6 t-shirts
1 balklänning
2 klänningar
1 datorfodral
1 kameraband
1 par byxor
2 scrunchies
1 yoga-väska
2 hårband
1 virkat stolsöverdrag
1 pololinne
3 polotröjor
2 kjolar
1 virkad matta
1 par stickade mamelucker
1 broderi
1 kimono
 
= 38 alster
 
Årets mest använda mönster:
 
I år är det två mönster som faktiskt får delad plats. Dels mitt mönster till polotröjan men som jag i år använde lite mer varierat än förra året då det blev en polotröja med kort ärm, ett linne, en klänning och så två vanliga polotröjor. Sedan så sydde jag fyra t-shirts med raglanärm som var helt perfekta sommar t-shirts!
 
Årets Repris:
 
Alltså förlåt.. Men måste nog svara polotröjan här…. Låt 2016 bli ett år med lite mindre polotröjor kanske…
 
Untitled
 
Årets stickade:
Känns så kul att jag faktiskt fick ett stickat projekt färdigt! Mameluckerna började jag sticka i augusti men det gick segt som attan och den blev ganska snabbt bortglömd i garnkorgen. I oktober hade Monthly Makers tema garn och jag lyckades sticka färdigt dem på två veckor eller nått sånt. Jag stickade hela tiden och hade med mig stickningen över allt.
 
Untitled
 
Årets flopp:

Hm broderiet var väl lite av en flopp eftersom jag stavade fel… Sedan så sydde jag en kjol med nedsydda veck som tyvärr inte blev så bra :/ Och så blev väl stolsöverdraget inte den bästa jag virkat hehe

Årets mest använda:

Hm alltså en grej som jag tycker utmärker mitt skapande 2015 var att jag mycket mer gjorde saker jag faktiskt behövde än kanske sydde saker som jag tycker är fint. Det gör att jag använt väldigt mycket av det jag skapat. Till exempel kamerabandet, datorfodralet, disktrasan, kuddarna, sänghimlen, t-shirtsarna, scrunchsirarna, mattan, stolsöverdraget, broderiet och kimonon. Så i år har jag faktiskt använt väldigt mycket av det jag skapat just för att jag haft det i min vardag. 
 
Untitled
 
Årets nykomling:

 

Halva listan skulle jag säga är projekt, mönster eller tekniker jag inte jobbat med förut men kanske främst att virkningen är årets nykomling i mitt liv. 

Maj 230
22 Maj 010
 
Årets mest nöjda:
 
Untitled

Årets revanch: 

 

Årets revanch skulle jag vilja säga är att jag i år arbetat med så mycket olika tekniker och material. Jag har aldrig tidigare sytt så mycket olika saker. Innan har jag mest sytt kläder i bommul och stickat lite. Förra året sydde jag lite mer i jersey men fortfarande bara kläder. I år har jag både stickat, virkat, broderat och sytt. Jag har sytt både sånt jag kan ha på mig och sånt ja kan ha i hemmet. När jag sytt har jag sytt i massa olika material och använt mig av nya tekniker. 

Årets syplatser: 

 

 

Första månaden av året bodde jag fortfarande på internatet på skolan

IMG_3319
 
Sedan flyttade jag till en lägenhet i Majorna. Någon månad under sommaren var jag hemlös och det var nog då suget efter att jobba i olika tekniker tog fart.

Untitled

 
 I slutet på augusti fick jag flytta in i Holken och jag har aldrig tidigare i mitt liv haft så bra ytor att sy på. 

Hur gick det med sypeppen? För sypeppen går det riktigt bra! Vi blir hela tiden fler och fler och allt fler bidrag skickas in varje månad. Sedan ska erkännas att sypeppens skapare (alltså jag) kanske har skött sypeppen med varierat kontinuerligt. Men efter att nya sypeppen lanserades känns det som sypeppen hittat hem och att den är mycket mer lättskött för min del. Till nya sypeppen fick jag dessutom otroligt fin hjälp av Felicia Davidsson att skapa badgets som ni kan lägga till på era bloggar. Om ni inte redan gjort det tycker jag att ni ska gå in och göra det bums! P.S. Glöm inte att kommentera att ni gjort det så ni kommer med på sypeppens blogglista!

Hur gick det med facebookgruppen?

Fredrikapåvindens facebookgrupp har i år nått 200-strecket och vi har dubblat medlemmarna sedan förra året. Kul va? Dessutom tycker jag att den fylls på med bilder på skapade alster, tips och frågor mer och mer. 

Årets totala sypeppar:

 
I år hann vi med två fler sypeppar än förra året och slutade då på 13 sypeppar under året 2015. Inte illa alls!
 
Årets rekordpepp: 

Sypeppen #44 hade vi hela 16 bidrag inskickade! 

Untitled
 
Årets sew/knit alongs: 
I år blev det bara en sew along men en himla fin sådan! Jag och Josefine har under fem veckor lagt ut guider för hur du kan sy en kjol med efterveck eller med nedsydda veck. Vi har även haft med oss Sara, Sabina och Amanda. Ni glömmer väl inte att skicka in era bidrag som ska in idag va?

Årets temapeppar: 

 
Det var även lite knapert med temapeppar i år. Jag hade en i mars då jag körde en ”Göra-färdigt-alla-UFO:n-månad”. Det var ett koncept som jag gillade och det kommer jag nog ha även i år. Under sommaren ordnade jag och Josefine en sybingo. Även den dyker förhoppningsvis upp i år igen!
 
 
Årets DIY-inlägg:
 
Mormorskudden

 
Årets Sytips:  
 
Sammanfattningsvis: När jag nu har blickat tillbaks på syåret som gått så känner jag mig faktiskt riktigt nöjd. Jag uppfyllde kanske inte så många av mina sylöften men jag utvecklades väldigt mycket. Mina plagg som jag syr blir bara bättre och bättre, jag har skapat mycket nya saker, gjort guider, haft samarbeten, fått en syvän och hittat en tillfredsställelse i mitt skapande. Sypeppen har vuxit en massa, fått en bra form och blir bara större och större för varje dag som går.
 
Avslutningsvis vill jag komma till det absolut viktigaste. Det är såklart alla NI. Ni som läser och kommenterar. Skickar in bidrag och kommer med råd. Ni som peppar mig och varandra och gör helt fantastiska alster. Ni ska veta att jag är så jäkla glad och tacksam för att ni gör sypeppen till en trygg, talangfull, knasig, idérik, ödmjuk, rolig och inspirerande plats att vara på och det är det som jag tror gör att sypeppen får oss att tillsammans växa som kreatörer och människor. Tack för att ni finns och vill göra mig sällskap här! <3