Sypeppen #46 – Den virkade mattan

Sypeppen #46 – Den virkade mattan

26 januari, 2016 0 av mikael
Men vad nu kanske ni tänker: Har Fredrika blivit utkastad från vinden? Närå! Det är bara min virkade matta som äntligen är klar och som helt enkelt är för stor för att kunna fotas i all sin ståtliga glans inomhus. Så, vad göra?
Untitled

Duka upp frulle i trädgården så klart!

Untitled

Så fick både glasunderläggen

Untitled

och grytunderlägget invigas! Och kanske är det till och med så att receptet på de smarriga pannkakorna dyker upp i en blogg nära er.. Sånt vet en ju aldrig..

Untitled

Nä, men om vi skulle ta och prata lite om den här mattan dårå för det var ett så himla kul projekt ska ni veta! Vi har en ganska liten och trång hall och med fyra personer som ska få plats med jackor, väskor och skor så blir det ju lätt ett ganska trist rum. I somras fick jag boken Galen i garn  av min snälla mamma och det var egentligen mattan jag var mest sugen på att göra.

Untitled

Så då tyckte jag att det var en ypperlig idé att kombinera detta och helt enkelt muntra upp hallen med en virkad matta! Jag ville göra mattan ganska stor så den verkligen skulle fylla ut rummet, ligga på plats och absolut inte fara omkring.

Untitled

I samma veva rensade jag lite i tygförråden och rev upp lite av mina bomullstyger som jag tycker är fina men som jag kännde att jag antingen hade väldigt mycket av, redan sytt mycket av eller helt enkelt inte trodde att jag skulle vilja sy nått av. Toppenbra sätt att få användning av fina tyger som en inte riktigt vet vad en ska göra av. Men eftersom jag ville göra mattan så stor så gick det åt betydligt mer tyg än vad jag hade hemma, så även Matilda rensade sitt tygförråd och sedan fick jag köpa en hel del på loppis.

Untitled

Det var ett fint projekt tycker jag för det kostade inte många kronor, allt material var återanvänt, det var enkelt, gick fort och samtidigt blev det något ordentligt av det. Extra fint tyckte jag det var att jag lät mattan och virknålen ligga framme i huset så då och då satt nån av de andra och virkade på den när de hade en stund över. Som ett litet kollektiv-projekt som nu får pryda vår hall. Det här är mitt tredje sypepps-bidrag den här månaden och sammanlagt har jag skapat 14 alster den här månaden. Om ni vill kolla in mina tidigare bidrag hittar ni det första r och andra det här.

Ni har väl inte glömt att skicka in era bidrag till månadens sypepp? Det gör ni genom att lämna länk i detta inlägget.