Scones, tåflirting och blåbärsshots!

3 februari, 2016 0 av mikael
Nu tänkte jag att vi skulle kolla lite på hur helgen såg ut eftersom det var en sån fin sådan! 

Untitled
Untitled
 
Jag smygstartade helgen lite genom att baka scones och kladdkaka åt Tojan som skulle komma till Holken. Vi skulle läsa manus inför sommarkollot och prata ikapp om vad som hänt sen senast. Det var så jäkla fint att sitta på köksgolvet och läsa repliker med roliga dialekter medan vi proppade i oss kladdkaka. Många av manusen blev ratade så nu ska vi beställa hem några fler. Håll tummarna för att vi hittar nått superbra. Ska bli så kul i helgen när vi ska ha kolloplanering!
 
Untitled
 
Måste bara visa en liten glimt från Matildas torsdag för hon va så himla fint. Hon hade lånat gjisen av mig och låg och va störtmysig i sin säng. Ni är föresten flera som undrat varför Matilda inte bloggar just nu och hon hälsar så mycket till er alla och blir jätteglad för att ni saknar henne men just nu hinner hon inte riktigt med bloggen. Men vi får hoppas att hon snart är tillbaks! Jag tycker det är så lyxigt att jag får ha henne så nära jämt för hon är så himla bra!
 
Untitled
 
Som på fredagen till exempel. Då slutade jag tidigt, svängde förbi willys på vägen hem och handlade typiska fredagssaker som pizzaingredienser, tulpaner, lantchips och godis. Sedan åkte jag hem i regnet packade upp varorna och kröp ner i sängen med en bok och då kom Matilda med te till oss och så kröp hon ner skavfötters i sängen med mig.
 
Untitled
 
Så låg vi under min sänghimmel, läste, drack te, tåflirtade och åt godis. Bra vän va?
 
Untitled
 
Efter några timmar i sängen masade vi oss upp för vi hade nämligen bestämt oss för att ta oss ut från huset denna fredag och det är en utmaning i sig kan ja lova!
 
Untitled
 
Vi tände ljus och drack vin medan vi bakade supergod pizza.
 
Untitled
 
och så dukade vi fint
 
Untitled
 
Slurp, slurp sa det och så va vi mätta och belåtna.
 
Untitled
 
Då åkte värmetängerna fram, Viktor kom och gjorde oss sällskap och så klädde jag och Matilda oss i matchande outfits. Hon i glitterlinnet jag sydde i höstas och jag i glitterpolon jag sydde för några år sedan.
 
Untitled
 
Vi gjorde blåbärs-shots som har blivit lite som Holkens signum. Människor vallfärdar till Holken för att få avnjuta denna specialité. 
 
Untitled
 
Vi gjorde även de här festliga drinkarna som jag valt att döpa till ”diskbänksrealism med smak av grape”. Sedan kom vi faktiskt ut ur huset (kors i taket) och begav oss till Gretas och dansade hela natten lång tills vi (jag) fick träningsvärk (på riktigt inget skämt. Säger mer om mina muskler än om själva dansen)
 
Untitled
 
Sen hade jag tydligen bara en bild kvar. Men resten av helgen hängde jag och Matilda på stan, jag och Karin hade lördagsmys med film och tortillas och jag städade och tvättade. På söndagskvällen gjorde vi middag på IKEAs köttbullar och lagom tills vi dukade fram te och torsdagens kladdkaka kom Sofie som varit bortrest hem igen. Slutet gott alla sov gott i Holken.