En liten rundtur i köket

8 februari, 2016 0 av mikael
När vi flyttade in i huset hade vi inget eget köksbord men det fanns ett litet skruttigt i källaren som våra hyresvärdar sa att vi gärna fick ta upp. Vårat kök är väldigt litet och därför får vi knappt plats med något matbord alls. I kombination med platsbrist och lathet har alltså det lilla skruttiga bordet blivit kvar i köket.  När vi tog upp bordet var bordsskivan brun och benet i nån gulvit nyans = Inte så himla festligt.

Untitled
 
Därför bestämde jag mig för att måla om det! När det kommer till den här typen av projekt är jag liksom inte så händig tyvärr. Men jag tänker att jag får väl helt enkelt ”lörning baj doing” som det ju heter. Så en lördagkväll plockade jag fram färg och sandpapper och slipade, målartvättade och målade för glatta livet. Jag kände mig så jäkla duktig som var så nogrann och sandpapprade tills armarna värkte, gnodde in bordet med färgtvätt och målade flera lager och VÄNTADE dessutom mellan lagermålningarna. 
 
Untitled
 
Bordet blev faktiskt himla fint och köket känns så mycket ljusare nu. Den enda lilla detaljen är att jag tydligen valde en färg som liksom suger åt sig smuts och som inte reagerar så bra på disktrasa för då liksom försvinner färgen = inte optimal färg att använda till köksbord dårå. Aja det är ju ändå lite min grej: Tjusigt men opraktiskt. 
 
Untitled
 
Och eftersom det tjusiga i livet är det roligaste kan vi ju fortsätta att kolla på lite tjusiga saker i köket: som de här tidningsomslagen som Sofie har satt upp på väggen.
 
Untitled
 
Eller de här små saltkaren som vi fick av Ronja som inte ville ha dem.
 
Untitled
En annan bra sak vi har i köket är Månadens te. Vi har närmare femtio olika tesorter i vårat skafferi och ibland kan det ju vara svårt att veta vad en ska välja att dricka på kvällskvisten eller till eftermiddagsfikat. Då är det perfekt att testa någon av de andras rekommendationer eller smidigt ta fram sitt egna favvote. Ett vinnande koncept alltså!

Untitled
 
Ett annat vinnande koncept i Holken är det här med att ha ett gemensamt handarbete liggandes framme som alla kan jobba lite på medan en väntar på att maten ska bli klar i ugnen eller när en fikar vid köksbordet. I detta fallet var det nog så att mattan var roligare att jobba på än disktrasan med jag tror nog att även disktrasan kommer bli färdig i sinom tid. 
 
Untitled
 
Andra fina saker är familjekalender med Pettson-motiv och att hänga glasburkar som ljuslyktor från taket
 
Untitled
 
och så klart allt slöjdat som ett kök kan rymma som egensydda handdukar och mormors grytlappar. Det var dagens lilla rundtur i köket.