7 frågor om böcker och läsning

10 februari, 2016 0 av mikael
Just nu är jag inne i en så bra läsperiod och har läst en massa bra böcker, har flera som jag är riktigt sugen på att läsa och så sätter ju bokrean snart igång. Vad passar då inte bättre än en lista om just böcker? Jag hittade denna hos Sandra som hittade den hos bokhora

1. Hur hittar du nya böcker att läsa?
 
Genom bloggar som tipsar om bra böcker, kompisar med lite samma boksmak som mig och så genom att gå och strosa i bokhandlar och läsa på baksidan av böckerna. Typ lite så. Sen skriver jag ner allt i en lista i anteckningarna i mobilen där jag sparar alla böcker jag blir sugen att läsa.
 
2. Hur kom det sig att du började gilla att läsa?
 
Helt ärligt tror jag det beror ganska mycket på att min storsyrra va min största idol i livet när ja liten och hon läste jättemycket böcker så då ville jag så klart också läsa en massa böcker. Hon brukade låna ett tiotal böcker i veckan på bibblan så då brukade även jag läsa de böckerna hon lånade som hon sa va bra. Värsta lyxigt ju att ha någon som lånar hem böcker som verkar bra, läser alla och sen behöver du bara läsa de som verkligen va bra. 
  IMG_6058
 
3. Hur har din smak för litteratur förändrats under åren?
 
När jag var yngre läste jag väääldigt mycket så då var jag inte jättekräsen utan läste det mesta. Nu väljer jag böcker med större omsorg och så reagerar jag nog mycker mer på om till exempel karaktärer känns som schabloner och är stereotypa osv sånt är ju bara trist. 
 
Untitled
4. Hur ofta köper du böcker?
 
Efter att jag jobbade i bokhandel under två somrar och fick en inblick i hur den branchen ser ut har jag börjat köpa mer böcker. Jag är så himla rädd att bokhandlarna ska försvinna helt och att det bara ska gå att köpa böcker på internet 🙁 därför försöker jag köpa nyproducerade böcker i mindre bokhandlar som inte tillhör någon kedja och jag försöker då även att köpa inbundna böcker och inte så mycket pocket. Så nån gång i månaden eller i alla fall varannan månad brukar jag ta en tripp till någon bokhandel och inhandla lite böcker.
 
5. Hur kom det sig att du började bokblogga?
 
Hm… Ja det skulle jag ju inte påstå att jag gör. Nästan tvärt om… Men jag har faktiskt tänkt att jag ska bli bättre på att skriva några rader här när jag läser nån bok som jag gillar extra mycket.
 
Untitled
 
6. Hur reagerar du om du inte tycker om slutet på en bok?
 
Hm tycker kanske att själva slutet inte egentligen är det viktigaste utan mer hur boken varit överlag och jag tycker oftast att om boken överlag varit bra brukar även slutet vara bra. Men visst kan det kännas lite snopet om en gillat en bok supermycket och så är slutet inte alls bra.
 IMG_3722
 
7. Hur ofta bläddrar du fram och smygtittar på slutet av en bok? 
 
När jag var liten började jag alltid med att läsa sista meningen boken. Nu skulle jag ALDRIG göra en sådan synd
 

Läser ni nå bra böcker just nu?