På stickorna just nu

10 mars, 2016 0 av mikael
I November fick jag för mig att jag här på bloggen skulle börja visa lite vad jag hade för pågående projekt. Emilia kommenterade då och föreslog att jag skulle göra det månadsvis. Jajjamensan svarade jag! Så dök det inte upp nått inlägg på hela december. Däremot fick jag upp ett i januari, men sedan inget i feruari. Men halvvägs in i mars är jag på banan igen och tänkte visa lite vad jag knåpar med just nu.
 
Ni har väl föresten inte missat att Alicia varje VECKA visar vad hon har för projekt på gång? Hon kallar det för den kreativa veckan, i detta inlägget har hon skrivit om varför hon startat upp den bloggserien och det är ju lite så jag också tänker bara att jag inte skrivit ner det lika finurligt i ord som Alicia fick till det. Nu har ju hon redan förklarat så ypperligt och klokt hur hon tänker och jag håller med henne rakt av och skriver bara under det hon redan skrivit. Nu kollar vi istället vad jag har för projekt igång. 

Untitled

 
Februari och mars har ju hittills varit väldigt trötta månader för mig så jag har mest jobbat på lite större projekt som kan jobbas på i sängen och som liksom håller länge. Som mina stickningar och broderier till exempel. Dock har jag försökt att få igång mig själv lite igen och har därför även lite symaskinsprojekt på gång också. 
 
Untitled
 
Lagom projekt att komma igång med sömnaden igen tyckte jag var att sy två jersey-tröjor. Den vit/rosa tröjan ska bli en GIRLS-tröja med tryck på. Jag blev inte helt nöjd med den förra och har därför bestämt mig för att göra ett nytt försök. hittills känns det lovande. Den ljusblå tröjan är väldigt basic men det känns ändå himla bra att öva på att sy just basicplagg eftersom de ofta är så billiga på typ HM och då är det lätt att falla dit och köpa nytt fastän att jag faktiskt har möjligheten att sy själv. 
 
Untitled
 
Sedan har jag faktiskt precis avslutat ett broderi som ni som följer mig på instagram säkert redan sett. Här kan ni följa mig där om ni vill! Det broderiet kommer ni snart få se mer av i sypeppen! Men nu är jag så klart redan taggad på att sätta igång med ett nytt och jag har redan gjort mönstret så det är bara å sätta igång.
 
Untitled
 
Den hallonröda koftan går sakta men säkert framåt. Bakstycket är färdigt och jag ska snart börja maska av för ärmhålen på framstycket och börja med mönsterstickningen. Eftersom jag ska åka till min syster om två veckor känns det som ett perfekt projekt att ta med och jobba med då.
 
Untitled
 
Och apropå mönsterstickning. Kolla på det här då! I  januari höll jag på att slita mitt hår över den här godingen men nu ni, nu har den tagit fart! Den är dessutom så himla rolig att sticka på. Jag vill bara sticka jämt, jämt!
 
Untitled
 
Här kan vi nu tillsammans beskåda den lille kragen som till slut faktiskt blev klar. 
 
Untitled
 
Ja så lite av det här sysslar jag med just nu. Väldigt roliga projekt allihop faktiskt! Men jag funderar på om det kanske skulle va bra om jag som Alicia döpte månadsinläggen om mina projekt till något så att det liksom blir tydligt redan i rubriken när de dyker upp? Va tror ni? Har ni några förslag på vad jag skulle kunna döpa dem till isåfall? Min sista fråga blir ju nu så klart: Vad har ni för projekt just nu?