DIY: Tovade påskägg

21 mars, 2016 0 av mikael
På lördag är det redan påskafton! Eftersom jag ska till England i morgon och de andra också ska hem över påsk gjorde vi påskfint här hemma redan nu i helgen. Bland annat gjorde jag färdigt de här busenkla äggen. Det var flera år sedan jag nåltovade men när jag var på Stoff och stil såg jag att de hade kit på just nåltovade ägg och då blev jag allt bra lite sugen. Dock tycker jag färdiga kit kan va ganska tråkiga och jag gillade inte riktigt färgkombon i deras kit. Så jag plockade istället ihop mitt egna lilla kit och gissade mig fram till tillvägagångssättet. Om jag får säga det själv tycker jag det blev riktigt fint men det bästa av allt var ändå att de var så enkla att göra!
 
Untitled
Untitled
 
Du Behöver:
▲ Frigolitägg
▲ Ull
▲ Tovningsnålar (Kan va bra med ett helt litet gäng för de hade en förmåga att gå av…)
▲ Snöre
 
Gör så här:
 
Untitled
 
▲ Lägg ett lagom tjockt lager med ull på frigolitägget. Ett lagom tjockt lager kan ni tänka är precis så att det täcker men inte tjockare än så. ”Picka” med tovningsnålen genom ullen och frigoliten. Ju mer du pickar desto fastare blir ullen.
 
Untitled
Untitled
 
▲ Picka fast dekoren.
 
Untitled
 
▲ När ägget är klart är det bara själva hållaren kvar. Klipp en lagom bit av snöret och knyt ihop.
 
Untitled
 
▲ Gör ett litet hål i toppen på ägget med något vasst. Jag använde mig av en liten trådsax.
 
Untitled

▲ Ta trådhållaren och stick ner i hålet. Använd dig av t ex spetsen på trådsaxen för att peta ner den. På vissa av äggen petade jag sedan in lite ull i själva ögglan och tovade fast. Då sitter ögglan som berget sedan. 

 
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
 
▲ KLART! ▲