Sypeppen #48 – GIRLS!

24 mars, 2016 0 av mikael
Jag är ju en riktig periodare när det kommer till mitt skapande. Vissa perioder färdgställer jag projekt på löpande band och andra perioder står det nästan helt still.  Nu är jag inne i en sån ”löpande-band-period” igen och detta blir mitt andra bidrag till sypeppen den här månaden. Månadens första bidrag hittar ni här i form av ett broderi här. 

Untitled
 
 
Månadens andra bidrag består av en jerseytröja med tryck och en avkortad och fållad kjol. 

Untitled

Tröjan är ju nästan en likadan som den jag hade med i förra sypeppen men jag blev inte helt nöjd med den. Eftersom jag ändå gillade idén så mycket så sydde jag helt enkelt en ny. 

Untitled

 
På den förra fick jag inte riktigt till halsringningen och jag tyckte att trycket hamnade för högt upp. Med denna blev jag däremot supernöjd! Om ni vill veta hur ni kan göra ett eget textiltryck busenkelt kan ni kolla in detta inlägget. 
 
Untitled
 
Kjolen är ett loppisfynd som legat och väntat alldeles för länge på att bli lagom lång (kort). Oftast när jag fållar mina kjolar syr jag fållen för hand men med just denna kjolen kände jag att en maskinsydd söm några millimeter från kanten skulle göra sig bäst. Och va glad jag är att jag kortade av kjolen för jag tror den kommer bli vårens favoritplagg. Om ni vill ha tips på hur ni kortar av och fållar en kjol kan ni kolla in detta inlägget. 
 
Untitled
 
Ni glömmer väl inte att skicka in era bidrag till månadens samlingsinlägg? Och tack till Sofie som hjälpte mig att ta bilderna! <3