Fem speglar och fyra vinklar

6 april, 2016 0 av mikael
Efter att jag fyndade min soffa för några veckor sedan var jag ju tvungen att möblera om hele rummet för att få in den utan att den liksom såg malplacerad ut. Så det var bara att flytta på varenda liten pinal i rummet och slänga om allting. När jag flyttade på varenda pinal i rummet så dök det upp två tankar i mitt huvud. 1. SÅ MYCKET SAKER, SÅ RÖRIGT. 2. DAMM. ÖVER ALLT! Men eftersom jag skulle flyga till England dagen efter kändes ju lite damm och rörigheter som värdsliga saker. Men sen när jag väl kom hem igen kände jag att den Stora vårstädningen kallade på mig så jag gick igenom varenda liten låda och vartenda skåp och sorterade, flyttade om och organiserade tills det var ordning på torpet igen. Sedan tvättade jag alla mattor, kuddfodral och överkast, dammade av allting, tvättade fönster och speglar, vädrade och dammsög. Så nu kan jag slappna av igen. 

IMG_8944
 
och jag trivs så himla bra i min nya ommöblering! Jag har liksom delat upp rummet i flera små sektioner eller vad jag ska säga och det känns så himla trivsamt och lugnt i rummet nu. Detta har dock påmint mig om att jag ju för sjutton gummor inte tagit med er på en round-tour i huset än. Men jag ska VERKLIGEN ta tag i det nu. Jag lovar! Idag får vi helt enkelt nöja oss med en liten bit av mitt rum. Nämligen mina fem speglar och en liten vinkel av mig i dem. 
 
IMG_8963

Alla mina speglar är loppisfyndade eller ärvda och har varit ganska omständiga att ta hem. Som den här lilla älsklingen ovan. När jag flyttade in till Göteborg förra året var det första gången som jag bodde i stort sett omöblerat och jag saknade en helkroppsspegel. Så hittade jag ju då denna på Sarons second hand för en smärre summa pengar och jag bestämde mig för att frakta hem den. För hem till mig skulle den minsann. Förutom att den är en riktig skönhet kan jag säga två saker om den. Det är en riktigt tung sak och ja, hur ska jag uttrycka mig, något otymplig då den är ungefär lika lång som mig och typ dubbelt så bred. Men jag kånkade hem den och balanserade den på spårvagnen. Och glad är jag över det!

IMG_8953

För det är en perfekt helkroppsspegel. Just nu står den liksom mellan klädställningen och sminkbordet och framför soffan. 

IMG_8961

Spegel nummer två är spegeln till mitt sminkbord <3 Det var ju inte heller en enkel hemfrakt utan det tog närmare tre månader från att jag köpte den till att den kom hem till mig  och den fick packas in och ut ur bilar både en och två gånger. Om ni vill läsa om när jag hittade sminkbordet kan ni kolla in detta inlägget.

IMG_8948

Men alltså det här sminkbordet är mitt absolut bästa loppisfynd och jag är så glad att det löste sig så jag fick hem det. Just nu står sminkbordet placerat i fotändan av min säng. 

IMG_8959

Den här lilla spegeln har jag fått av min mamma. Det är den perfekta sminkspegeln för den har en ”vanlig” spegelsida och en sida med förstoring. Och nu när jag tittar på bilden ser jag ju att jag har en till spegel som jag inte tänkte på. Nämligen den som ligger på sminkbordet. Även den loppisfyndad så klart. 

IMG_8952

Men visst blir en lite irriterad när en haft den Stora vårstädningen några dagar innan och så upptäcker en att det ligger en liiiiitet tunt lager damm på alla speglar. Hallå! Skärpning dammet!

IMG_8957

Sen så har vi den här stackaren. Som liksom är lite för liten för att vara stor och lite för stor för att vara liten (en beskrivning som när jag tänker efter skulle kunna funka även på mig själv…). Så just nu har jag inget bra ställe att ha den på och egentligen inget behov av den så ja, stackaren får stå…

IMG_8958

bakom dörren… 

IMG_8956

Men när det vankas utgång och rummet fylls av ansikten som vill glittras till då åker spegeln fram och får agera fest-smink-spegel! Och det är ju inte så illa!

Untitled

Sist ut har vi lilla väggspegeln som jag faktiskt glömde bort att jag hade. Så ni får en gammal bild på den. Den fyndade jag på sommarloppis i somras och den fick komma med samma frakt som sminkbordet. 

Så ja sex fina, gamla speglar har jag på mitt rum som alla har fått möta många ansikten innan mitt. Fint att tänka på tycker jag.