Hur mina väggar ser ut

26 april, 2016 0 av mikael
Nu hörni tänkte jag att vi skulle kolla lite på hur väggarna i  mitt rum ser ut. När jag inrett mitt rum, eller egentligen överhuvud taget när jag fixar med platserna jag bor på brukar jag fundera på vad jag vill ha för känsla och ledord. Det kan ju variera lite och ändras med tiden men de ledorden och känslan som jag nästan alltid återkommer till är lekfullt, tryggt och kreativt. Sedan kanske jag vill att olika rum ska ha lite olika känsla och till och med att olika delar av rummet ska ge olika känslor. Vi kan börja att titta på hur min vägg ser ut där dörren sitter. 
 
IMG_9074

Det jag främst har i denna delen av mitt rum är sängen och garderoben. Vid sängen tycker jag det är viktigast att känna sig trygg och eftersom jag har en så fin gammal järnsäng tycker jag att det också kan få kännas lite drömskt och vackert sådär. 

IMG_9076

och vad är inte tryggare, vackrare och mer drömlikt än en sänghimmel? 

IMG_9093IMG_9072

Jag har även börjat bygga upp en liten tavelvägg med fotografier, broderier och en gammal spegel. 

IMG_9075

Vid garderoben har jag hängt upp min kimono som jag sytt och mitt loppisfyndade nattlinne. Då går det både på temat kläder och sömn. Ett smart sätt att utnyttja rummets ytor tycker jag är att bygga på höjden. Stapla fina lådor, kofftertar och korgar på varandra. 

IMG_9082

Vägg nummer två består av sängen, ena fönstret, sminkbordet och klädstången. 

IMG_9080

Ovanför långsidan av sängen har jag hängt två klänningar. Balklänningen har jag sytt och jag blir så glad när jag ser den. Jag älskar att den är så fluffig och drömsk och jag tror det är en bra sak att varje morgon slå upp ögonen i en stor, fluffig balklänning. Den andra klänningen har jag köpt i England och den får hänga framme bara för att den är så himla fin. 

IMG_9084

I andra delen av den väggen har jag velat skapa en liten teatergarderob. Jag tycker att varje morgon när du ska klä på dig ska vara lite som att klä ut sig. 

IMG_9085

Därför har jag hängt fram teatermasker, silkeshandskar, glitterdiadem och blommor för den rätta teatergarderobs-känslan. Inte för att jag vanligtvis har på mig allt det här utan mer för att det inspirerar mig att tänka mer i ”klä-ut-banorna” än i ”Klä-sig-rätt-banorna”

IMG_9086

Vägg nummer tre består av klädställning, fönster, soffa och skrivbord. 

IMG_9087

Det här är väl den väggen som är i störst behov av att vara praktisk. Bakom symaskinerna har jag en smal hylla för att kunna utnyttja så mycket av skrivbordet som möjligt och för att återigen kunna bygga på höjden.

 
IMG_9092
På väggen här har jag krokar både för tyg och papperssaxen och så har jag hängt upp en sån skrivplatta (eller vad det nu kallas..) för att kunna skriva viktiga sy-listor på. Men så klart finns det även plats för några broderier och en och en annan klänning. 

IMG_9090

Den sista väggen består egentligen av en enda stor hylla. Men den rymmer verkligen ALLT! Här har jag en stor del av mina kläder, antingen ihopvikta, i lådor eller på klädstången, jag har mina böcker, skivor, skivspelare och pysselmaterial samt att jag  det lilla skåpet gömmer allt fult jag har som mönsterpärmar, kuvert, hålslagare och plastfickor….

 
och ja det är hur mina väggar ser ut just nu. Jag hänger upp allt som jag tycker är fint för tillfället och mycket som jag gjort själv. Trixet tror jag är att bara ta tag i det och börja hänga upp saker. Och att inte glömma att om du inte blir nöjd… Är det bara att plocka ner det igen!