Av samma tyg #1

17 maj, 2016 0 av mikael
En av de roligare sakerna med att sy är att du kan bli riktigt matchy matchy. Jag tänkte att jag skulle börja med en liten serie och visa vad jag gjort av de tyger där varenda lilla tygremsa är ihopsydd. 
 
 
Först ut är det här tyget som jag ärvt av farmor. Under våren i ettan på Wendelsberg fick det agera duk i internatköket. 
IMG_2477
 
När sommaren kom och jag flyttade hem bestämde jag mig för att sy ett tvådelat set av tyget. Förra våren blev det en liten scrunchie och i somras lappade jag ihop de två sista tygbitarna och fick även ihop ett kameraband. Men sen var det nästan heelt slut på tyget. 
IMG_9503

Fast det fanns ju faktiskt så pass mycket småslamsor av tyget att jag kunde klippa små en-centimetersremsor så då fick de va med i fyra av glasunderläggen. Men sen var tyget faktiskt helt slut. 

IMG_9508

Så av 1,5 m tyg blev det en topp, en scrunchie, ett kameraband och fyra glasunderlägg. Inte illa pinkat av det tyget. Just nu har jag en grej jag vill sy och det här tyget skulle passa så himla bra till just den grejen, jag letar för fullt på loppisar men inget tyg jag hittar är lika bra. En del tyger är helt enkelt bättre än andra.