Vindsprojekt: Maj 2016

19 maj, 2016 0 av mikael
Hej och hå! Nu ska ni minsann få se vad jag har på gång på min lilla vind. Jag har ju tänkt ha det som återkommande tema att en gång i månaden visa vad jag skapar på just nu. Senast efterfrågade jag förslag på vad jag kunde döpa inslaget till och jag fick en massa fina förslag som jag funderat på. Till slut bestämde jag mig för Alicias förslag ”Vindsprojekt” För det passar så bra in på bloggen och så får jag så mysig känsla av att tänka på att sitta uppe på en vind och sy. Dock vet jag ju av erfarenhet att det låter mysigare än vad det är pga att det är kallt, lågt i tak (jag var tvungen att gå dubbelvikt), stickor i golven osv. Men ändå, KÄNSLAN hör ni. 

IMG_9617

 
Hur som haver har jag världens sy-flow just nu. Jag syr och klipper så snabbt så min arma hjärna inte hinner med. Det är verkligen ett problem jag har. Mina händer är mycket flinkare än min hjärna. Så nu när mina händer jobbar på i 150 så hinner min stackars hjärna faktiskt inte med. Jag har råkat rita markeringarna till den veckade kjolen på rätsidan istället för avigsidan, jag glömde helt av att jag ville ha fickor på byxorna och jag glömde bort att jag även behövde ett bakstycke till toppen och inte bara ett framstycke… Ja men ni hör ju. Jaja det en inte har i hjärnan får en ha i symaskinen. För kläder blir det ju ändå.
 
IMG_9620
 
Eller som här: En disktrasa. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag skulle få tillbaks min sticklust genom att sticka en disktrasa. Jag tror jag var desperat på att få igång nånting att sticka på för att sysselsätta händerna på spårvagnen. Men fy bubblan vad trist det är att ha det som sitt huvudprojekt. Jaja en disktrasa blir det i alla fall. 

IMG_9623

Mitt andra stickprojekt är betydligt roligare. Nämligen en bikini! För klart en ska ha en stickad bikini. Det här projektet har legat i mina gömmor i flera år men nu ska det baske mig bli en bikini av det här garnet. Överdelen är i princip klar. Det ska bara virkas kanter och band till den och så ska den sys ihop förstås. Bikinitrosorna har jag inte kommit riktigt lika långt på. Men den som stickar får se. 

IMG_9626

Och så har vi då den här arma saxblusen som jag började sy på i september och som fortfarande inte är klar. Det är ett sånt projekt ni vet. Men saken är den att det här mönstret helt enkelt inte passar min kropp så jag har fått ändra och ändra och fixa och trixa. Då blir det ju lätt så att lusten försvinner. Men nu är den nääästan klar! Och så är det ett par långa, vida, svarta byxor (utan fickor) som typ också är klara fast de började jag sy på i söndags. Ja det är skillnad på projekt och projekt. 

IMG_9629

och sist ut har vi min ljusblå veckade kjol som jag syr efter Josefines guide. Och kors i taket (peppar, peppar) men jag tror faktiskt den kommer bli riktigt bra. Det var vinds-rapporten för den här gången! Och vet ni, månadens sypepp är faktiskt redan klar och ska bara fotas. Vad skapar ni på just nu?