Sypeppen #50 – Denim-uniformen.

26 maj, 2016 0 av mikael
Hipp, hipp, hurra för världens bästa sypeppare! Förstår ni hur mycket vi har sypeppat tillsammans? Alla hejarop vi utropat till varandra, all inspiration vi gett och fått och vilken enorm skatt vi sitter inne på som får dela den här kunskapen med varandra. Det är värt en hel massa hejarop tycker jag. Den här månaden har vi ju haft temapepp och dessutom kommit överens om några småförändringar. Temat har varit Flärdfull fest och Vårpresent till dig själv. De små förändringarna består i att istället för att numrera sypepparna med nummer som vi gjort hit tills så kommer jag istället märka ut dem med månad och år så att det blir lättare att hitta och hålla koll. Några tyckte att det var lite synd att ta bort räkningen så jag tänker att jag fortsätter att märka ut mina egna sypeppsinlägg med numret  så fortsätter vi att ha lite koll på räkningen ändå. Nytt blir också att sypeppsinläggen kommer vara kategoriserade. Men mer om det får ni se på tisdag! Det ska bli så kul att samla ihop och visa alla era bidrag! <3

IMG_9886

Men nu tar vi och kollar på mitt bidrag den här månaden. Jag har knåpat ihop ett sommar-set bestående av kjol, linne och scrunchie. 

IMG_9915

Det var verkligen en lustfylld sömnad. Redan i våras såg jag en kjol på stoff och stil som jag blev sugen på att sy. Det var en kjol som var sydd i fyra våder i något denimliknande tyg och där trådrakan var lagd på snedden så att istället för att trådarna i tyget gick lodrätt gick de diagonalt om ni förstår vad jag menar. Inspirerad av detta köpte jag ett denimtyg när jag var i England. Så när temat för sypeppen blev bestämt visste jag på en gång att jag ville göra en vårpresent till mig själv i detta tyget. Jag gjorde ett eget mönster på en kjol med fyra våder, jag la även ut mönster med trådrakan på diagonalen men eftersom trådarna i mitt tyg inte var lika tydliga blev effekten inte lika stor. Men för den uppmärksamme kanske det syns lite ändå. 

IMG_9858

Ganska på en gång visste jag att jag även ville ha en matchande topp till. Jag klippte ut framstycke och bakstycke till ett liv och sedan provade jag mig fram under tiden vad som skulle bli snyggast och passa bäst till kjolen. Jag gillar verkligen att få sy så ibland. Att liksom bara köra på känn och se vart eftersom vad som växer fram. 

IMG_9869

Jag valde att sy små stickningar och alla synliga sömmar i vitt för att få nån liten detalj på plaggen och tycker att det även blir lite extra sommrigt med lite vitt mot det blåa. 

IMG_9907
IMG_9906

Jag har öppningarna på plaggen mitt bak och valde att försöka göra dem så ”osynliga” som möjligt. Därför sydde jag i en dold dragkedja i kjolen och använde mig av tryckknappar och hyskor för att hålla ihop plaggen eller vad jag ska säga. 

IMG_9880

Sist och minst fick det även bli en liten scrunchie. Jag älskar att kunna matcha kläder på det här sättet. Det blir som att du sytt upp ett helt kit, dels som du kan ha ihop men också som du kan kombinera med helt andra plagg. Här finns en guide på hur du syr en scrunchie. Det var allt för min sypepp!