Sysommarkvällar

29 maj, 2016 0 av mikael
Jag får så mycket mer energi så fort ljuset kommer tillbaks. Under vinterhalvåret har jag knappt orkat starta något större projekt och om jag har gjort det har det tagit lång tid att färdigställa. Helst har jag legat och kollat på serier och stickat, virkat eller broderat i sängen och om jag sytt nånting så har det antingen varit i jersey eller tagit en himla tid att färdigställa. 
 
IMG_9757

Men det är som att det finns en tid för allt. Just nu vill jag helst bara va hemma och sy hela dagarna. Och jag både startar och färdigställer projekt på löpande band. 

IMG_9768

Det som förut kändes som ett jätteprojekt och som jag fick tvinga mig till att ta tag i är nu rena njutningen. 

IMG_9777

Att omsorgfullt få ta tag i alla de där projekten jag haft i huvudet, rita mönster och sätta saxen i tyget. 

IMG_9769

Hälla upp en kopp te och äta en kaka eller två medan jag testar plagget och flyttar nålarna så att plagget lägger sig så där perfekt. 

IMG_9764

Kanske får jag sällskap från nån annan i Holken som också behöver sy en söm eller två. 

IMG_9788
Fyller på tekoppen

IMG_9793

och när solen börjar gå ner tända ljus och öppna upp fönstret på vid gavel för att släppa in fågelsång och friskluft. 

IMG_9794

tända ljusslingorna

IMG_9796

och sedan fortsätta sy bara en liiiiten stund till bara för jag inte kan sluta sy även fast jag ska upp tidigt och jobba. Jag tänker att det är så viktigt att inte glömma det här, att efter varje tröttsam höst kommer en sommar. Så att det faktiskt är helt okej att spendera en hel höst och vinter i sängen med stickningar och broderier för sen när sommaren kommer så dras tyglådorna fram och symaskinsnålarna går av åt höger och vänster för jag gasar så förskräckligt. Det ska jag komma ihåg. Var sak har sin tid.