Sypeppen #51 – Saxblusen och de svarta byxorna

23 juni, 2016 0 av mikael
Jisses amalia vad en del projekt kan ställa till det för en. Jag är sååå glad att min jäkla saxblus ÄNTLIGEN är färdig. Fy sjuttsingen vad den har varit trälig att sy.  

IMG_0600

Jag började ju sy den redan i slutet på förra sommaren. Jag använde mig av ett mönster ur Love at first stitch och efter att jag sytt både blusen och Liluo-klänningen är det bara att konstatera, min kropp passar inte ihop med mönstrena i boken. Det är verkligen synd för jag tycker plaggen är så himla fina och beskrivningarna är superbra och roliga. Men jag får i fortsättningen helt enkelt göra egna mönster och använda hennes design och beskrvningar till för att få till plaggen.

IMG_0752

Saxtyget har jag köpt på marknaden i Leeds och är supermjukt och svalt samtidigt som det inte alls är genomskinligt. Tyget till kragen och knapparna har jag köpt på stoff och stil och rullån köpte jag på Knapp – Carlssons. 

IMG_0908IMG_0703

Jag gillar verkligen detaljerna med kragen, rullån och rynket och tycker modellen är superfin. Men den sitter lite knasigt och jag har fått sytt om och tagit in och ändrat om hur mycket som helst för att få ihop den så den passar någorlunda och faktiskt ser ut som blusen i boken. 

IMG_0794
IMG_0827
 
Jag tror att jag kommer använda den mycket trots alla skavanker och är sugen att sy en till fast efter eget mönster. 

IMG_0871

Byxorna är också egensydda men efter ett eget mönster som jag ritat. De är veckade fram och har ett dolt blixtlås mitt bak. 

IMG_0886

Även det här tyget är köpt på marknaden i Leeds, tyvärr tänkte jag lite fel när jag köpte tyget för det blev egentligen lite för lite tyg och som ni kan se på bilden blir tyget väldigt elektriskt också och liksom klistrar sig mot benen och så glömde jag att jag ville ha fickor på byxorna också… Ja så det kan bli hör ni. 

IMG_0901

Men vet ni vad? Så här glad ↑ kan en vara ändå fastän det mesta blev fel. För i slutändan så är jag nöjd och använder plaggen en massa ändå och det är ju faktiskt huvudsaken. Att få känna sig nöjd och älska sina plagg trots alla skavanker. Huvudsaken är inte att det blir perfekt utan att det faktiskt blir. Jag hoppas verkligen att ni är stolta över alla era bidrag ni lämnar in till sypeppen! Här länkar ni till sypeppens junibidrag