Virkade lampskärmen

Virkade lampskärmen

26 september, 2016 0 av mikael
Äntligen är min lampskärm färdig! Först var tanken att jag skulle klä in den i knappar, så jag ägnade ett halvår åt att samla in knappar i rätt nyanser och sedan ett par månader att klä knappar på fiskelina och knyta upp på stommen. Bara för att inse när den nästan var färdig att det inte alls kändes rätt. Så knapparna åkte av

14092016-IMG_1116

och så virkade jag in den istället! Jag utgick från guiden i Molla Mills virkbok Virka! och sedan körde jag lite på känn. 

14092016-IMG_1120

Jag använde ett supertunt bommulsgarn som nästan känns lite pappersaktigt och virknål nummer 2. Jag tycker att det är så himla fin lyster i det här garnet. 

14092016-IMG_1123  
Eftersom garnet var så himla tunnt tog det ganska lång tid att virka in stommen och det var ganska bökigt. Inget projekt att stoppa ner i stickpåsen direkt… 

15092016-IMG_1138

Jag valde en stor glödlampa som ger ganska gult sken. Det gör att jag inte blir bländad av den trots att skärmen inte täcker lampan. Dessutom ger den det perfekta mysbelysningsskenet och lyser så där lagom starkt. 

14092016-IMG_1127 
Jag tror att jag är nöjd med den men ibland när jag jobbat länge med något som varit ganska pilligt så att jag verkligen behövt stirra mycket på det kan jag känna att jag har svårt att känna mig nöjd när det väl är färdigt. Det är som att jag tittat mig mätt på det redan och mest bara ser felen. Kan ni känna igen er i det?