Monthly makers – Broderiet

28 september, 2016 0 av mikael
Här kommer mitt bidrag till Monthly Makers september som har temat ”Bokstäver och ord”. Jag bestämde mig ganska snabbt för att jag ville brodera något men frågan var vad?

27092016-IMG_1485

Så fastnade en textrad ur ”Så länge skutan kan gå” av Sven – Bertil Taube i mitt huvud och genast bestämde jag mig för att brodera ner just de orden. 

27092016-IMG_1470

Jag har fribroderat på en loppisduk jag hade i gömmorna och bokstäverna blev en brokig liten skara.  

27092016-IMG_1480

Jag tycker att den meningen är så sann och viktig och ändå så lätt att glömma bort. Att det inte alls är någon självklarhet att jag föddes med de förutsättningar jag har, att det inte på något sätt är något jag gjort mig förtjänt eller oförtjänt av det utan det blev så. Många gånger kan det kännas så fruktansvärt orättvist att vi föds med så olika förutsättningar i livet. Nu i dagarna är det ett år sedan den treåriga Aylan Kurdi flöt i land på en strand i Medelhavet och Emma Sundh med ett gäng andra bloggare har återigen dragit igång en insamling. Pengarna går oavkortat till UNHCR – FN:s flyktingorgan. Jag som haft en sådan tur på min färd och faktiskt har möjlighet att skänka en slant har gjort det. Om du också har en liten slant över kan du gå in och läsa mer om hur du gör här. 

27092016-IMG_1482 

Jag hoppas ni alla får en fin onsdag! <3