Om ett snöfall, kaotiskt pumpa-tygletande och en ny bokhylla.

4 november, 2016 0 av mikael
I morse vaknade jag och flög upp när jag kollade ut genom fönstret. SNÖ!! Tjohoo! Fast de har redan hunnit smällta bort, regna och sedan börjat snöa igen bara idag.  

04112016-IMG_2165

Även fast snön bara kommer göra så att allt blir slaskigare och gråare kan jag ändå inte låta bli att bli glad. Jag tycker det är så fint och mysigt när snön väl ligger där. 

04112016-IMG_2173

Under lovet har jag hunnit göra en massa sånna där tråkiga småfix-grejer som att putsa skorna, sy i nya knappar i kappan och laga fickorna i fodret, handtvätta mina sköra klänningar och lämpligt nog stoppa mina bästa sockor och sy i resår i midjan på mina mamelucker. Nu är jag redo för minusgrader och snö! 

04112016-IMG_2175

Idag om några timmar ska jag hålla en workshop och sy pumpor med lite barn här från Dalslånged. Det ska bli jättekul! Särskilt som de senaste dagarna varit lätt kaotiska. Jag hade nämligen lagt en beställning på en hemsida med allt material jag behövde då orange tyg inte är det lättaste att få tag på. Särskilt om du bor i Dalslånged utan bil. När paketet inte dykt upp tre dagar innan workshopen börjar jag bli nervös och ringer för att extrakolla. Då får jag veta att de inte ens skickat grejerna tre veckor efter att jag lagt min beställning… Suck och morr. Men i morse när jag just stekt färdigt bananpannkakorna löste allt sig och innan jag ens hunnit ta en enda tugga fick jag slänga mig iväg. En kvinna som bor nån mil härifrån hade tydligen en liten tygbutik i en lada och efter några telefonsamtal och dividerande hade hon fixat fram allt jag behövde och en från skolan kunde köra mig dit. Puh! 

04112016-IMG_2178

Väl hemma igen kunde jag slappna av med mina pannkisar

04112016-IMG_2171 
Nu ska jag strax dra på mig mameluckerna och sticka iväg för att sy en massa pumpor. En liten bild på min ny-uppskruvade bokhylla (tackar päronen för det <3) får avsluta det här brokiga inlägget. Under helgen tänkte jag fota läggan så ni får se hur jag bor men om ni absolut vill se hyllan i sin helhet nu och ni bara inte kaaaan vänta så finns en liten bild på min instagram år er. Hoppas ni får en finfin helg!