Sypeppen #56 – Den hallonröda jumpern

25 november, 2016 0 av mikael
Den senaste veckan har livet gått på i full fart. Mycket roligt men också tråkiga saker. Idag har vi utställning och vernisage i skolans konsthall och sen jag kom tillbaka från Göteborg har nästan all min vakna tid gått åt till att färdigställa allt inför det. Kors i taket så har jag faktiskt blivit klar med allt (förutom en dragkedja som fattas i en klänning, men jag hade ingen i rätt längd så det var inte mycket att göra åt den saken.) Annars brukar jag ju sitta och paniksy in i sista minuten, men igår sydde jag sista stygnet vid elvatiden och fick således en hel natts sömn. Det var välkommet efter den här veckan. 
  12112016-IMG_2424

Så nu pausar vi allt som har med utställningen att göra och så visar jag mitt bidrag till månadens sypepp istället! Jag har ju faktiskt stickat färdigt min jumper!

12112016-IMG_2426

Jag började sticka på jumpern förra hösten och det gick riktigt bra, ända till den stora stickostrofen slog till. I stickpåsen låg nämligen en av ärmarna plus den gamla mönstertidningen från 40-talet som jag fått av farmor. Den halva ärmen som försvann var väl inget större proplem. Däremot att avsluta jumpern utan mönster kändes som ett ganska jobbigt projekt. Men efter att jag efterlyst min stickpåse i online stickcafé på facebook hörde Eva-Lotta på tålamodspåsen av sig och sa att hon hade dublett av just den tidningen som jag blivit av med. Hon ville gärna skicka den till mig och ville absolut inte ha något betalt för den. När den sedan ramlade ner i postlådan hade hon dessutom skickat med en extra sticktidning. Huuur fint va inte det? Vore det inte för Eva-Lotta hade jumpern aldrig blivit klar. 

12112016-IMG_2431

Som tur var låg varken framstycket eller bakstycket i stickpåsen när den försvann så det jag hade kvar att göra var två ärmar, blockning och montering. Men musten gick lite ur mig och den fick pausa tills för nån månad sedan. Då kände jag att det var dags att ta tag i jumpern en gång för alla. 

12112016-IMG_2422

Jumpern är stickad på stickor nummer 2,5 och 3 i ett supertunt ullgarn. Det är i stort sätt bara slätstickning, lite resårstickning och lite mönster på bröstet. 

12112016-IMG_2440

I mitt senaste sypeppsbidrag efterfrågades det att få se min vävda halsduk på så jag passade på att fota det på samma gång. 

12112016-IMG_2433

och kolla vad fint de matchar ihop ↑ Glöm inte att länka era bidrag till månadens sypepp. Hoppas ni får en finfin helg så hörs vi snart igen <3