Monthly Makers kontrast: Mobilfodral

21 januari, 2017 0 av mikael
Mitt bidrag till Monthly Makers denna månad blev ett mobildfodral! Den här månaden hade vi kontrast som tema och jag kände ganska tidigt att jag ville jobba med kontrasten gammalt/nytt. I slutändan tycker jag att bidraget fick fler betydelser än så. 

20012017-IMG_3539

Mitt gamla mobilfodral hade efter ett halvårs användande börjat gå sönder vilket jag tycker är galet. Jag ville ha ett mobilfodral som håller betydligt längre än så, skyddar mobilen och som har fickor för kontokort. I princip ett likadant som jag hade innan men som håller bättre helt enkelt. 

20012017-IMG_3536

Jag kollade hur konstruktionen för mitt gamla fodral såg ut, sydde en variant av det och drog bort plastbehållern från det gamla mobilfodralet och limmade fast på det nya. 

20012017-IMG_3538

På framsidan gjorde jag ett broderi inspirerat från boken Broderier från 50-  och 60-talen. Till framsidan använde jag ett ulltyg och broderade med lintråd. Till fodret använde jag en liten stuvbit som jag hade kvar från ett tygstycke jag fått av farmor. 

20012017-IMG_3533

Sammanfattningsvis tycker jag att fodralet blev fint rent estetiskt med färgerna och broderiet. Däremot hade jag inte alls räknat med att det skulle va så otroligt pilligt, tålamodskrävande och svårt att sy ihop själva fodralet. Så rent praktiskt blev det betydligt mer snett och vint än vad jag tänkt… Jag fick tänka tillbaks både en och två gånger till en tid då jag hade betydligt mer tålamod och skrev 7 anledningar att sprätta och repa upp och 6anledningar att nöja dig med dina projekt. 

Så så här i efterhand tänker jag att det dels är en kontrast av att gammalt (loppismaterial) möter nytt (plasbehållaren), snabbt (sociala medier och sms) möter långsamt (broderi och knappnålande) och att mjukt (tyg och tråd) möter hårt (mobilbehållaren). För den som blir sugen att själv göra sig ett mobilfodral kommer det upp en liten guide inom kort! Nu ser jag framemot att ta del av alla era bidrag <3 

 
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I januari är temat kontrast och Jessica är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28 januari för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard! 
Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, StinaWilda och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!