Monthly Makers Loppis: Hängkorg

21 februari, 2017 0 av mikael
19022017-IMG_3775

Den här månaden har Monthly Makers tema loppis. Jag hade lite olika idéer men eftersom jag bor ute på vischan utan bil så fick jag klura ut att göra något av något jag hade hemma. 

19022017-IMG_3781

För ett par somrar sedan samlade jag ihop en massa virkade grytlappar och dukar  som jag tänkte sy ihop till ett överkast, men sedan ångrade jag mig. Grytlapparna fick bli en bård i köket men med dukarna visste jag inte vad jag skulle hitta på. Sen så såg jag den här bilden på min kompis Sonjas instagram och visste på en gång vad jag ville göra!

19022017-IMG_3789

Tanken var att det skulle bli en hängande fruktkorg av det här slaget men i slutändan blev det inte riktigt så. 

19022017-IMG_3777

De blev inte så stabila så det kändes inte helt aktuellt att fylla dem med en massa tung frukt. 
19022017-IMG_3795  
Däremot blev det en himla fin hängare för blommor. Även om det ibland kan vara tråkigt att saker inte blir helt som en tänkt sig eller att en måste anpassa sin idé efter tråkiga faktorer så kan jag ändå tycka att det ger nånting. Jag måste liksom anstränga mig lite extra, komma på nya lösningar och i slutändan så har jag kommit fram till något som jag inte kunde komma fram till i huvudet utan behövde händerna och materialet till hjälp. Sånt tycker jag är fint och nått annat som jag också tycker är lite extra fint är att komma på olika sätt att få ta tillvara på gamla textila arbeten och just nu kryllar det av sånt i mitt kök!

19022017-IMG_3772

 
Nu ser jag framemot att få se vad ni har hittat på på temat loppis!

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I februari är temat loppis och Stina är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 26 februari för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard

Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaJessica, Johanna,Julia, MikaelaRuthStinaWilda och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!