Vindprojekt: Mars 2017

7 mars, 2017 0 av mikael
Redan mars hör ni? Vart tar tiden vägen undrar jag? Men allra mest tycker jag att det är härligt att mars är här. Äntligen! Mitt arbetsprov är inskickat, jag har flera roliga resor inplanerade i vår och jag har såå mycket mer energi om dagarna.  

03032017-IMG_3928

Så nu tänkte jag att vi skulle kika på vad jag jobbar på just nu! Bilderna tog jag i all hast mellan att jag fotade till arbetsproverna och så här i efterhand känns de kanske något… ja torftiga… Men jag lovar att kompensera när de är klara! Månadens projekt består av lite stickprojekt, ett syprojekt och en hög med UFO:n som vi ju ska ta tag i den här månaden! 

03032017-IMG_3929

Syprojektet består av ett rutigt bommulstyg som ska bli ett par byxor och ett matchande rutigt jerseytyg som ska bli en tröja. Jag tycker det är så himla fint med matchande set. Byxorna är nästan klara men tröjan har jag inte riktigt bestämt än hur den ska se ut. Det känns som att jag de senaste åren inte riktigt tagit mig tiden till att sy åt mig själv för min egen skull och det känns så himla roligt och fint att jag börjat göra det igen. 

03032017-IMG_3930

Något som inte är lika kul är väl kanske den här UFO-högen då… Den första högen som jag ska ta tag i är högen med plagg som ska få nya knappar och som behöver lite mindre lagningar. Så jag har lagt fram tråd i rätt nyanser, synål, trådsax och letat fram nya knappar som passar och så har jag lagt allt bredvid min soffa så att jag ska kunna göra lite varje kväll framför en serie. Då har jag liksom tagit mig över första hindret bara genom att fixa i ordning allt. 

03032017-IMG_3932

Sist ut är mina pågående stickprojekt! Kroppen till Siri är klar och ärmen har just påbörjats, sjalen Welty är egentligen klar men jag tänker att jag fortsätter att sticka på den tills nystanet är slut. Just nu börjar den kännas ganska tråkig men den är bra att ha eftersom mina båda andra stickprojekt just nu är ”tänkarprojekt” så sjalen får hänga med ett tag till så har jag ett projekt som jag kan jobba på utan att behöva tänka. Ett sånt projekt är jättebra att ha tycker jag! Det sista projektet är en teststickning som jag gör åt Felicia. Den har jag precis kommit igång med men jag är såå peppad på den. Mönstret är verkligen superfint och jag ääälskar garnet. Den här stickningen ska vara min sitta-ute-solen-stickning i vår. Vad skapar ni på just nu?