Min UFO-månad: Vecka 2

15 mars, 2017 0 av mikael
Efter att jag rotat fram och sorterat alla ufo-gömmor samt mina garderober var det dags att ta tag i själva ufona.  

11032017-IMG_4475 
Jag har valt att börja med det enklaste just för att få känna att högen minskar snabbt och fixa de där små-sakerna som går fort att göra men är lätt att glömma bort. När jag plockat fram de plaggen gick jag igenom plagg för plagg och kollade vad som behövdes göras. Jag letade fram knappar och sytråd i rätt nyans och la ihop plaggen som små paket med rätt knapp och tråd till rätt plagg. De plaggen som behövde nån typ av handsömnad la jag vid min soffa så att de var färdiga att bara plocka upp och fixas till framför en serie. På så sätt var det väldigt enkelt att få de projekten undanstökade. 

11032017-IMG_4468

Några plagg krävde lite provning och mätning så de hamnade i en egen hög och så provade och mätte jag alla plagg på en gång, klippte och nålade. De plagg som sedan skulle fållas för hand hamnade vid soffan och resten sydde jag snabbt till vid symaskinen. 

11032017-IMG_4479 
Jag har även börjat att avhandla högen med plagg som ska lagas. Nu är snart enkel-högen avklarad och det känns såå skönt! Hur går det för er med era ufon?