Sysöndag!

14 maj, 2017 0 av mikael
Söndagar tycker jag lätt är den bästa dagen att sy på. Att sy kräver ju lite tankeverksamhet, en måste ta beslut om olika saker, orka sprätta, tänka om, byta om, prova, klippa lite här och sprätta lite där. På vardagskvällar kan jag känna att det känns lite för jobbigt för att ge sig in i allt det där.  

07052017-IMG_5636

Därför är söndagar den perfekta dagen att sy på. Förra veckan spöregnade det här i Dals långed så jag satte i strykjärnet i kontaktuttaget, värmde en kanna te och la in Monica Zetterlund i skivspelaren. 

07052017-IMG_5634

Sedan gjorde jag klart mitt bidrag till månadens sypepp. Äntligen! 

07052017-IMG_5637

och så började jag även på ett nytt projekt. 

07052017-IMG_5639

När jag syr har jag alltid på mig kläder som är superenkla att dra på och av så att jag kan testa mig fram och prova plagget jag syr på hela tiden. Då tycker jag att resultatet blir som bäst. Jag brukar även alltid ha ett par klackisar framför spegeln för när ett halvfärdigt plagg sitter ut och in fullt med nålar tycker jag det kan va svårt att föreställa sig det färdiga plagget och då tycker jag klackskorna hjälper för verklighetsförankringen. 

07052017-IMG_5640

Greta överlät sömnaden åt mig den här söndagen och tog istället på sig att sortera upp alla mönster. 

07052017-IMG_5647

Dagen avslutades på bästa sätt med middag bestående av paj. Du vet väl att du kan hänga med på sysöndag genom att posta en bild på vad du syr i facebook-gruppen eller på instagram under #sysöndag? Denna månaden är temat för Monthly Makers dessutom tyg. In och läs på Wildas blogg för att se hur du är med och deltar! Vad syr du på idag? 

Följ Fredrikapåvinden på: Bloglovinfacebookinstagram och pinterest