Sybingo: Sticka vintage badkläder!

2 juli, 2017 0 av mikael
Det är såå roligt att sybingon äntligen är igång igen! Jag är jättetaggad på att sitta vid symaskinen regniga sommarkvällar och sy och spendera varma sommardagar i korgstolen med en stickning. En av årets rutor är att skapa ett badplagg och det är en ruta som jag hoppas att jag kan bocka av i sommar. 
 
07062017-IMG_5972

För några år sedan började jag nämligen på den här bikinin. Jag har gjort en annan överdel som nästan är klar och hela framstycket till kjoldelen. När jag skulle fortsätta med underdelen så var mönstret jättemärkligt och jag upptäckte att garnet inte skulle räcka.. Suck! En kan ju tappa lusten för mindre än så. Nu har jag i allfall bestämt mig för att ta upp projektet igen, köpa mer garn och göra om mönstret. Yey! 

07062017-IMG_5967

Jag tycker verkligen det är fint med gamla badkläder i vintagestuk. Jag har två baddräkter från 60-talet som jag fått ärva av min faster och hela den här mönstertidningen från 40-talet är fylld av en massa fina, stickade vintageplagg. 

07062017-IMG_5970

Kolla in den här fina blå baddräkten bara! 

07062017-IMG_5969

Eller varför inte den här röda, lilla spexiga dräkten? 

07062017-IMG_597407062017-IMG_5975

Ett par spexiga badbraxor kanske? 

07062017-IMG_5973 
Eller ett solliv! Den här har jag faktiskt stickat en gång men jag gjorde den lite för kort så den blev aldrig använd tyvärr… Men jag är allt bra sugen på att sticka en ny.

07062017-IMG_5976

Jag tycker det är jättesvårt att hitta badkläder som både är snygga och sitter bra och vad är då inte bättre än att göra sina egna badkläder? På min pinterest har jag en hel mapp med bad och solinspiration och på tygverket hittar ni badtyger. Om ni är sugna på att kryssa för rutan ”återbruk” ska ni kolla in Josefines senaste sybingoinlägg

 

Sybingon är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Vi hoppas att sybingon ska inspirera och att du vill skapa tillsammans med oss i sommar. Sybingon 2017 är ett samarbete med Tygverket!

Vad är sybingon? 
Vad är Sew it yourself?
Sew it yourself på Instagram