SYBINGO: Textiltryck

17 juli, 2017 0 av mikael
Hej och hå! Nu är sommarkollot slut för i år och det har varit SÅ roligt och SÅ tidskrävande. Nu ska jag ta semester några dagar och åka till mammas och pappas sommarstuga. Jag ska gå på loppisar, läsa, sticka och göra mitt bidrag till Monthly Makers. Ni har väl varit inne på Julias blogg och kollat in månadens tema

04032017-IMG_4289

Mitt textiltryck

Nu när min ledighet börjar är jag så klart sugen på att ta tag i bingobrickan och börja kryssa rutor igen. En av mina favorittekniker inom textil är textiltryck. Jag tycker det är så roligt och spännande att komponera egna bilder eller mönster och se dem ta form på ett tyg. Det är också roligt att kunna testa olika färgkombinationer och se hur mycket uttrycket påverkas av de olika färgkombinationerna. Om du inte tryckt innan tycker jag verkligen att du ska testa på det nu under sybingon.

 
24052017-IMG_5778
Textiltryck: Galler

Det senaste året när jag tryckt har jag använt en screentryckram och tryckbord och till det krävs det ju en del verktyg. Men att trycka sina egna tyger behöver inte alls vara så komplicerat och dyrt.

Jag har gjort en guide på hur du enkelt kan göra textiltryck hemma med hjälp av lite textilfärg. Om du vill ha mer inspiration på hur du kan använda dig av tryck tycker jag du ska kolla in Alicias inlägg om hur du hamrar växttryck på tyg och gör textiltryck med skrot eller Claras inlägg med hennes egentryckta klänning! 

Josefine har den här veckan kryssat rutan ”Skapa något på en timme” och gjort en tuturiol på hur du syr en sovmask. In och kika på hennes blogg! 


Sybingon är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Vi hoppas att sybingon ska inspirera och att du vill skapa tillsammans med oss i sommar. Sybingon 2017 är ett samarbete med Tygverket!

Vad är sybingon? 
Vad är Sew it yourself?
Sew it yourself på Instagram