Monthly Makers ”Något jag aldrig testat”: Yllebroderi

21 juli, 2017 0 av mikael
Idag är det den tjugoförsta och dags att publicera månadens bidrag till Monthly Makers. Ert bidrag lämnar ni till Julia den här månaden! Som ni vet har hela juli bestått av kollojobb från morgon till kväll och så har jag bott hemma hos mamma och pappa och inte haft tillgång till verktyg och material. Så jag fick fundera både ett och två varv innan jag kom på vad jag ville göra. Becca har det senaste året jobbat på en brudkudde som en kompis skulle få i bröllopspresent nu i mitten på juli och hon har suttit och broderat så ylletrådarna flugit över halva huset. Och då kom jag på det! Jag skulle så klart testa på yllebroderi! Jag letade runt lite på pinterest och kom fram till att jag ville göra en marschma. Jag fick material av Becca och försökte brodera lite varje kväll.

20072017-IMG_6331

Jag tänkte att jag skulle brodera järnet nu de sista dagarna när jag var i Sjöänge för att hinna färdigt. Jag packade ned alla broderisaker i Beccas broderikorg och var megapepp på att sitta i Sjöänge, titta ut över havet och brodera klart mitt bidrag. Det var bara det att halvvägs på väg till Sjöänge kom jag på att Becca inte tagit med sig broderikorgen eftersom hon var färdig med brudkudden och behövde broderipaus…. 

20072017-IMG_6337

Så någon färdig marschma får ni inte se idag men ni får se en halvklar och det får väl också gå an. Eller hur? 

20072017-IMG_6339

En marschma är ett ihop-vikbart litet sykit som görs i ylle. Jag har använt mig av vadmal, yllegarn, lingarn och en loppisfyndad vävd duk som jag använt som foder. Allt utom duken är köpt på Hemslöjden i Falun. 

20072017-IMG_6332

Mönstret och utformningen är freestylat i mitt huvud med inspiration från pinterest. Jag har kombinerat vad jag vill ha plats för i sykitet med detaljer som jag tycker är fina. 

20072017-IMG_6333

Jag gillar verkligen principen för yllebroderi, det ska va mycket och levande, det gör inget om det blir lite snett och vint och blir du inte nöjd ska du inte sprätta upp utan lägga till mer. Helt min melodi! Så nu ser jag fram emot att färdigställa mitt lilla sykit och så klart får ni se när den är färdig! Om ni själva är sugna på att testa på yllebroderi har hemslöjden en fin bok som heter just Brodera på ylle som jag kan rekommendera! Nu ska jag återgå till mitt broderi! Det ska bli såå spännande att se vad NI hittat på den här månaden!

 
20072017-IMG_6341

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I juli är temat ”Något jag aldrig testat” och Julia är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28 juli för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard
 
Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaJessica, Johanna, Julia, MikaelaRuthStinaWilda och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!