Sypeppen juli 2017: Den grå koftan Siri

25 juli, 2017 0 av mikael
Idag är det den 25 juli vilket betyder sista dagen att skicka in bidrag till julis sypepp och idag ska ni få kika på mitt bidrag. 

22072017-IMG_6677

Jag har äntligen kommit mig för att fota  min Siri. Hon har varit klar ett bra tag… Tänk att det ska ta sån tid att dra fram kameran… Nåja! Nu är hon färdigfotad! Jag har alltså stickat en kofta i mönstret Siri av Linnéa Öhman och använt mig av ett gråsvart garn, Wensleydale longwool, som jag köpt på garnbitiken Becca jobbat på i Leeds. 

22072017-IMG_6608
22072017-IMG_6657

Det är många som lovordat Siri och med henne färdigstickad på mina axlar förstår jag varför. Hon har en jättefin passform för att inte tala om mönstret. Däremot älskade jag henne inte i varje stickögonblick… I början hade jag svårt för att komma in i mönstret och fick repa upp… och repa upp… och repa upp… Inte för att mönstret i sig var svårt, tvärt om var det en tydlig och bra beskrivning men jag tycker att det är svårt att hålla mönsterrapporter i huvudet. Efter att jag adderat x antal markörer och repat upp ett par vändor vände det och gick riktigt bra att sticka. Så när jag väl var igång gick det ganska fort! 

22072017-IMG_6544

Att koftan fick bli gråsvart var helt enkelt för att jag behövde en neutral kofta i garderoben. Tyvärr är ju den typen av garn helt klart det tråkigaste att köpa och sticka med men jag valde en svart med mycket lyster i och kombinerade det med ett detaljrikt mönster så i slutändan var det ändå okej att jobba med. Garnet känns starkt men tyvärr var det mycket skarvar i det, flera knutar per nystan vilket jag inte tycker är helt okej. Men Becca har också stickat av garnet och inte haft en enda skarv så jag verkar åkt på en nitlott…  

22072017-IMG_6483

Just nu har jag sytt i stora glasknappar för jag ville ha något neutralt men ändå lite i ögonfallande och de var de enda som jag hade hemma som jag hade tillräckligt många av. Tyvärr är de lite för stora och tunga för koftan så när jag har koftan öppen hänger sidan med knappar vilket inte blir så fint. Så efter tips från mormor har jag bestämt mig för att göra egna trådknappar till koftan, vi får se hur det blir, to be continue! 

22072017-IMG_6665

Rätt länge under stickningen var jag tveksam på hur mönstet skulle bli men efter blockning rätade maskorna till sig och nu är jag jättenöjd och använder koftan mycket! Det är bara knapparna som jag ska ändra dårå… 

22072017-IMG_6615

I morgon dyker samanfattningen för sypeppen juli upp och du har hela dagen på dig att skicka in ditt bidrag! 

22072017-IMG_6557


Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.