SY: Broderad pin/brosch

27 juli, 2017 0 av mikael
Hej alla fina läsare! Hoppas ni haft en fin och mysig vecka vare sig ni jobbat eller har semester! Idag ska jag visa hur du  enkelt syr en broderad brosch, vilket betyder att vi kan kryssa för både ”Brodera något” och ”Skapa något på en timme”. Det här är perfekt både för den som fått semester och är ute på vift eftersom material och verktyg tar minimal plats men också för den som är hemma och jobbar eftersom det tar minimalt med tid! Det mesta som du behöver har du säkert redan hemma och annars hittar du det garanterat på närmaste loppis!

22072017-IMG_6707

 
07062017-IMG_5953

 ✂ En liten bit aidaväv
 ✂ Broderigarn
 ✂ Knapp
 ✂ Liten tygbit
 ✂ Säkerhetsnål
 ✂ Synål
 ✂ Broderinål
 ✂ Vadd
 ✂ Sax
 ✂ Sytråd

 

 

 ✂ Brodera ditt motiv. Börja med att brodera något på din pin. Om du vill brodera kvinnotecknet som jag gjort ser du mönstret här ovan ↑ Klipp sedan ut broderiet i en cirkel som är ungefär dubbelt så stor som knappen som du ska använda. 

07062017-IMG_5957
 
✂ Tråckla
. Tråckla med stora stygn i kanten av cirkeln. 

07062017-IMG_5959
 
✂ Klipp till övriga bitar. 
Klipp till en liten tygbit som är lika stor som din knapp. Klipp även till en liten bit vadd i samma storlek som knappen. 

07062017-IMG_5961
 
✂ Lägg ihop. 
Dra ihop din broderade cirkel med vadden och knappen inuti. 

07062017-IMG_5962
 
✂ Montera. 
Lägg säkerhetsnålen och den lilla tygbiten på plats. 

07062017-IMG_5963
 
✂ Sy ihop. 
Sy fast med små stygn i kanten. 

07062017-IMG_5965

Klart!

Och nu får jag alltså kryssa för hela två rutor i sybingon! Det är så roligt att se att ni är många som är med oss och kryssar rutor och än är det inte för sent att haka på för den som är sugen! Sybingon i år görs i samarbete med Tygverket, en tyg och sybehörsbutik som både har fysiska butiker och finns på nätet! Vinnaren vinner ett presentkort på 300 kronor i deras fina webshop och för den som inte kan hålla sig och vänta på vinst är webbutiken så klart i gång hela sommaren! Glöm inte att gå in och kolla vad Josefine kryssat för ruta den här veckan och fortsätt att visa oss era pågående och förkryssade rutor i facebookgruppen och på instagram under #sybingo17!

22072017-IMG_6351


Sybingon är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Vi hoppas att sybingon ska inspirera och att du vill skapa tillsammans med oss i sommar. Sybingon 2017 är ett samarbete med Tygverket!

Vad är sybingon? 
Vad är Sew it yourself?
Sew it yourself på Instagram