Vindsprojekt: Augusti

14 augusti, 2017 0 av mikael

Det känns som det var en evighet sedan som jag visade vad jag jobbar på just nu och det har sina anledningar! Jag har haft (har) sååå mycket pågående projekt att jag knappt vet vad jag håller på med hehe….. Men nu har jag gjort ett försök! Och innan bilderna lagts in i datorn, redigerats, sorterats och inlägget var skrivet och publicerat har jag så klart hunnit en bra bit längre på alla projekt… Nåväl nu får det va så här! 

04082017-IMG_6908

Så vad är det jag har på gång då? Jo i sömnadsväg så har jag  jobbat för fullt med en kjol till sybingon. Innan jag vågade sätta saxen i det rätta tyget sydde jag toiler i gamla loppistyger. Jag har börjat fundera på vad tusan jag ska hitta på till Monthly Makers kläder och kollat på vad jag har för tyger hemma, jag har lekt fabrikssömmerska och producerat hallon-handdukar så det står härliga till och insett att en klänning jag trodde nästan var klar måste sys om. Suck på det va? 

04082017-IMG_6910

Och vad stickar jag på då? Ja helt ärligt inte så mycket… Den här månaden har stickningen fått pausa lite men vi kikar ändå på mina pågående projekt för snart är de igång igen! Jag stickar ett par helt vanliga sockor, den ena är klar men de stickas tå upp och jag råkade maska av för hårt så jag får inte på mig sockan… Gör om gör rätt helt enkelt, den andra sockan är halvvägs. Jag har kommit igång ordentligt med min Crosshatch och nu finns mönstret även tillgängligt på raverly, så in och köp! Jag har stickat en disktrasa som jag bara ska fästa trådarna för, jag stickar en sjal i mönstret Holey Chevrons av Stephen West och ett par sockor i mönstet Calla av Rachel Coopey. 

04082017-IMG_6914
04082017-IMG_6915

Men sjalen skulle jag vilja ha er hjälp med! Jag har stickat ungefär halvvägs och går i tankarna om jag kanske ska repa upp sjalen? Jag är inte helt hundra på om jag är nöjd. Jag älskar garnet och färgerna ihop, men är rädd för att de inte kommer till sin rätt i det här mönstret? Jag har den rosaröda borden kvar och sedan avslutas det med ett mörkgrönt och ljusgrönt parti. 

04082017-IMG_6911 
Så frågan är helt enkelt, fortsätta eller repa upp? Jag tänker att det kanske skulle bli bättre att sticka en sjal där alla färgerna blandas upp mer tätt om ni förstår hur jag menar? Eller så kommer det bli jättefint men så fegar jag ur lite för tidigt… Hm, så klurigt! Vad tycker ni? 

04082017-IMG_6916

På virkfronten har jag bara ett projekt på gång, nämligen min mormorsrutekudde! Och nu är faktiskt alla rutor färdigvirkade, ihopvirkade och alla trådar är fästa så nu ska jag bara sy själva kuddfodralet! 

04082017-IMG_6918

Sist ut har vi mitt broderiprojekt! En marsma (maschma?) i yllebroderi! Jag påbörjade den till Monthly Makers tema ”Något jag aldrig testat” och nu är jag helt fast! 

04082017-IMG_6919

Sitter och broderar lite varje kväll och det är såå roligt! 

04082017-IMG_6921

Nu vill jag veta! Vad jobbar ni på just nu? Och ni vet väl att ni skickar ert sypeppsbidrag till Josefine den här månaden?