Sypeppen augusti 2017: Mormorskudden

25 augusti, 2017 0 av mikael
Vat ni vad? Idag är det sista dagen att skicka in era bidrag till sypeppen augusti! Det går jättebra att kombinera ditt sypeppsbidrag med sypeppsrutor eller ditt bidrag till Monthly Makers som den här månaden har ”Kläder” som tema! Här kan ni kolla vad augustis värd Elsa har skapat på temat. Själv sydde jag en stass av loppistyger! Så nu kommer faktiskt mitt andra bidrag till sypeppen den här månaden! Min mormorsrute-kudde! 

24082017-IMG_7495

Jag började med den sommaren 2015 och nu blev den alltså klar… Hoppsan! Men det innebär att jag får kryssa två rutor i sybingon ”Skapa något till hemmet” och ”Gör färdigt ett UFO”. 

24082017-IMG_7500

Jag tror jag virkade tio rutor sommaren 2015 och kudden består av trettiosex rutor, jag tog upp projektet i mars då jag hade UFO-månad och har alltså sedan dess virkat tjugosex rutor till, fäst trådar, sytt ihop alla rutor och sytt ihop själva kudden. Jag har även sytt tre knapphål för hand och sytt i knappar på baksidan men det glömde jag så klart fota… 

24082017-IMG_7496

Jag har faktiskt sytt en till kudde den här sommaren som jag glömt visa! En kudde av ett tyg som jag tryckt, samma tryck som till denna stass! Och så fick den lite toffsar också! 

24082017-IMG_7490

 
Här är alla kuddar jag sytt! Jag länkar till guider här nedanför! Glöm nu inte att skicka in ert sypeppsbidrag till Josefine senast idag och till Monthly Makers och Elsa senast på måndag! 
 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.