Ommöblering

8 september, 2017 0 av mikael
Jag gillar verkligen att fixa och dona hemma. Ändra om, lägga till, ta bort, flytta hit, flytta lite dit osv. Jag är ganska kaosig. Jag har tio projekt igång samtidigt och hundra idéer på lager, jag är urusel på att dra raka linjer och motsatsen till less is more och kanske just därför älskar jag att organisera och strukturera. Försöka få ordning på mina brokiga linjer och skapa lite ordning i kaoset. Särskilt eftersom jag jobbar så mycket hemma med mina projekt behöver jag en grundordning så att jag i mitt stök vet precis vart saxen är och vart jag ska lägga den när jag plockar undan mitt stök. 

10032017-IMG_4425

En passion som går i linje med det här är att hitta smarta system. Vart är det smartast att ha skålarna och vad ska stå bredvid dem? Det är som att jag delar in mitt hem i kategorier och jag vill att det ska finnas logik i alla placeringar. Det ger mig ett lugn och dessutom hjälper det mig att hålla ordning trots att jag är en kaosig person. Jag kan verkligen nörda ner mig i det här och plocka och fundera en hel kväll på hur jag ska ordna eller organisera en viss hylla. Men ibland kan det också slita mitt hår för jag får det inte att gå ihop logiskt och ibland blir det som är logiskt rent estetiskt väldigt otilltalande osv Eftersom jag bara har ett rum här hemma som ska vara både sovrum, vardagsrum och arbetsrum har jag verkligen haft problem med att få till det här. På ett sätt har jag velat hålla de olika kategorierna åtskilda samtidigt som det rent praktiskt inte gått ihop. 

04082017-IMG_6879

Så för att hitta något som jag gillar och som funkar rent praktiskt har jag börjat ändra om lite här hemma. I min stora hylla har jag bara velat ha mina handarbetsgrejjor men efter mycket funderande hit och dit kände jag att hyllan var för stor för att bara ha mitt material i, för stor del av rummet blev en del av mitt jobb och det kändes för rörigt så  nu har jag lite smått börja ändra om och det känns riktigt bra (men lite jobbigt också… vart är logiken?!)


04082017-IMG_6882

Så nu har jag försökt få hyllan att kännas lite mer rumslig och vardagsrumaktig. Jag har tagit bort mycket av materialet och gjort plats för skivspelaren, växter, böcker och foton. 

04082017-IMG_6885

Nu känns hyllan lugnare och hela rummet känns lite mer som ett vardagsrum och mindre som ett arbetsrum (lekrum hehe) 

04082017-IMG_6887

Jag känner mig inte färdig med hyllan men jag känner att jag hittat hur jag vill ha den och nu kan jag i lugn och ro flytta, ta bort, lägga till och fixa  vart eftersom. 

04082017-IMG_6891

och i och med att jag flyttade saker från hyllan blev jag tvungen att flytta saker till skrivbordet och då blev jag så klart tvungen att börja ändra där också. 

04082017-IMG_6892

och så här håller jag på hela tiden. Flyttar runt, funderar, inspekterar osvosv. Hur tänker du med hur du vill ha det hemma? Gillar du att flytta runt saker och göra om eller får det vara som det är? 

Pst Nu har Emilia släppt nytt tema för Monthly Makers och jag kan säga så mycket som att det går i samma tema som det här inlägget… Vill ni veta mer klickar ni er vidare till Emilias blogg!

 
 
Följ Fredrikapåvinden på: Bloglovinfacebookinstagram och pinterest