Sypeppen september 2017: Marsman

19 september, 2017 0 av mikael
För ett tag sedan klagade jag lite för min syster att jag hade hysteriskt många projekt igång och att det kändes som att jag aldrig skulle bli klar med något och att jag tröttnat på allt. Hon sa att jag kanske var i ett sånt skede att jag just nu var mitt i många projekt samtidigt men att jag snart skulle ha massor med projekt färdiga samtidigt. Jag svarade buttert att det var evigheter tills nått av projekten skulle va klara. Två veckor senare så avslutar jag projekt på löpande band. Typiskt storasystrar att alltid ha rätt va? 

07092017-IMG_7570

Först ut på mitt löpande band är marsman som äntligen är färdig! Jag började göra den till Monthly Makers juli då temat var ”Något jag aldrig testat” för att testa på yllebroderi. Jag glömde ta med mig materialet på semestern och hann därför inte klart då (som om jag hade gjort det om jag hade kommit ihåg materialet ehe). 

07092017-IMG_7571

Så här i efterhand är jag faktiskt glad att jag inte stressade den färdigt till den månadens samanfattning utan då visade upp den så långt som jag hunnit då. För det har varit ett så himla fint och roligt projekt. Jag blir verkligen glad i magen när jag tänker på själva processen. Det var ett perfekt kvällsprojekt att ha vid soffan när jag skulle titta på serie eller lyssna på nått radioprogram. 

07092017-IMG_7573

Yllebroderi är perfekt för den som har dåligt tålamod eller lätt tröttnar för det är så ombyligt. När jag var trött i huvudet och inte orkade tänka kunde jag sy de delar som krävde många små stygn men inte så mycket tanke, när jag hade mer tålamod kunde jag brodera nått mer komplicerat som krävde mer tankeverksamhet, ibland kände jag för att komma fort fram och då kunde jag sy på applikationer och ibland kände jag för att inte sy alls och då kunde jag pinteresta inspiration till nästa grej jag skulle sy på marsman. 

07092017-IMG_7577

För er som undrar är marsma helt enkelt ett litet sykit. Det kan se ut lite hur som helst men jag tror principen är att det ska vara ett tygstycke som rullas ihop? Själva formgivningen är ett hopkok av egna idéer och inspiration från pinterest. Här kan ni kolla in min broderimapp. 

07092017-IMG_7581

Jag började med att bestämma vad jag ville ha med i mitt sykit och utgick från de behoven för att göra ett mönster som även kändes estetiskt tilltalande för mig. Så jag hade själva formen och alla fickdelar klara från början.

07092017-IMG_7582

Vad ville jag få plats med då? Ett litet nålbrev för knappnålar, synålar, broderinålar osv

07092017-IMG_7584

Penna och virknål

07092017-IMG_7587

Sax, stickmarkörer, måttband, svart och vit sytråd, säkerhetsnål och stoppnål

07092017-IMG_7592 

Framsidan bestämde jag vart texten skulle vara, blåklockorna och de tre cirklarna. Men det mesta fick växa fram efter hand och jag jobbade fram och tillbaka mellan olika delar hela tiden. 

07092017-IMG_7597

och det här är alltså mitt bidrag till sypeppen september, glöm inte att lämna in ditt bidrag här innan den 25 september. 

07092017-IMG_7596Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.