Vårda och ta hand om dina skor!

24 september, 2017 0 av mikael
Idag tänkte jag att vi skulle prata lite om omvårdad och skor. Det pratas mycket om att konsumera mindre och konsumera rätt men ofta tycker jag det pratas för lite om att vårda de saker vi redan har. Det är konstigt tycker jag, eftersom om vi lär oss att ta hand om och vårda våra saker kommer vi över huvud taget inte behöva köpa nytt eller åtminstone kommer vi förlänga livslängden på våra saker och det måste ju trots allt vara den absolut bästa typen av konsumtion. Alltså den som är förminskad eller inte existerar? 

Vårda dina skor

Men det är lättare sagt än gjort. Jag känner att jag kan så himla lite om att vårda och ta hand om mina saker, men nu har jag bestämt mig för att det ska bli ändring på det och jag börjar med mina skor. Jag tänker att jag visar dig hur jag gjort och sen kan väl du fylla på med dina bästa tips på hur du vårdar dina skor? Så kan vi tillsammans bli bättre på att ta hand om våra saker. 
 
04082017-IMG_6850

Så. Jag började med att torka av alla skor med en fuktig trasa för att få bort smuts och damm 

04082017-IMG_6852

Mina plastskor rengjorde jag med vatten, såpa och en trasa. Det blev faktiskt stor skillnad, tyvärr syns det inte så bra på bild. 

04082017-IMG_6853

Men här syns de kanske lite bättre? Jag blev iallafall förvånad att det funkade så bra! 

04082017-IMG_6856
04082017-IMG_6857

Mina trä och mockaskor ruggade jag upp mockan med en mockaborse, jag smorde in trät med kokosolja och sen sprayade jag dem med inpregneringsspay. Du smörjer in träklacken för att förhindra att den spricker eller släpper flisor, du kan nog använda vilken olja du vill men tänk på att beroende på hur oljan ser ut kommer den även ändra färgen på din klack. 

04082017-IMG_6858

Mina färgade skinnskor smörjde jag in med ett läderbalsam som jag köpt hos en skomakare. Jag trodde först att jag behövde inpregnera dem med sprayen också men sen såg jag att det ”ingick” i balsamet!

04082017-IMG_6862

Skinnskorna i svart smörjde jag in med skokräm 

04082017-IMG_6863

Taadaaaa! Titta va fina alla skorna blev! Och nu kan väl ni fylla på med era tips? Hur gör ni med era skor? Hur ofta, med vad och hur putsar ni dem? Jag vill veta allt om er sko-omvårdnad!