Fredrikapåvindens stickskola – Premiär!

16 oktober, 2017 0 av mikael
Äntligen har det blivit dags att avslöja hösten hemliga bloggprojekt! En av de bästa sakerna med hösten tycker jag är att få mysa ner sig i soffan,  börja titta på en ny serie, koka en kopp te och starta ett nytt stickprojekt. Varje höst brukar jag få frågor om jag inte kan tipsa om bra nybörjarmönster, stickgarner och hur du ska starta det där mysiga stickprojektet om du inte har en susning om hur en stickar. Så den här hösten tänker jag att vi rätar ut alla de här frågorna i Fredrikapåvindens Stickskola. Extra roligt är att jag gör stickskolan som ett samarbete ihop med Garnkorgen!
 
14102017-IMG_8178
 
Garnkorgen är ett litet garnföretag som startades och drivs av Maria. Hon startade Garnkorgen för att hon ville erbjuda svenska stickare ett bredare sortiment av garner som inte är så vanliga i butikerna. Maria har ett stort sortiment av olika garnsorter och kvaliteter och är snabb på att leverera garnet till dig! Bra va? Dessutom får du 10 % rabatt på hela sortimentet året ut när du anger rabattkoden, fredrika. 
 
14102017-IMG_8181
 
Men hur går stickskolan till då? Jo, jag har skapat ett stickmönster på en trekantssjal som vi ska sticka tillsammans den här hösten! Jag och Maria kommer finnas till hands och hjälpa er att välja stickor och garn, samtidigt som jag kommer släppa stickvideos på youtube med alla tekniker du behöver för att sticka sjalen. Jag tänker att alla som vill ska kunna va med i stickprojektet oavsett tidigare stickerfarenhet. Därför har jag skapat ett mönster som ska vara enkelt att anpassa efter hur mycket erfarenhet och tålamod du har. En trekantssjal är perfekt på det viset för du behöver inte sticka två av samma (undviker second sock syndrome), den ska inte ”passa” på kroppen, du kan välja själv hur stor du vill göra den, i hur många färger och om du vill plocka bort nån del i mönstret. Mönstret är alltså upplagt så att du kan välja lite svårighetsgrad och utseende själv. 
14102017-IMG_8179

 
För att du i lugn och ro ska hinna beställa och köpa hem material kommer det redan ikväll upp ett inlägg med allt du behöver veta om materialet till sjalen!  Jag hoppas att ni tycker att de låter som ett roligt projekt och att ni vill vara med och sticka sjalar med mig i höst, nybörjare som veteraner!
 
 

 
Följ 
garnkorgen på: