Monthly Makers ”Foto”: Stoppade sockor

21 oktober, 2017 0 av mikael
Hej hopp alla fina! Idag är det inte bara lördag utan även den 21:a vilket ju betyder en drös med inlägg från Monthly Makers värdar och så även från mig! Den här månaden är det ju Johanna som varit värd med tema FOTO.  Kolla in hennes bidrag här! 

15102017-IMG_8236

Med tanke på stickskolan som jag släppte i veckan kan en ju tro att jag skulle fått nog av garn. Men inte! Jag har fått garn på hjärnan och till och med börjat drömma om garnkombinationer, inte mig emot, en kan ju ha värre drömmar än så. Men nu kanske ni undrar hur tusan jag tänkte när jag stoppade ett par sockor till temat FOTO? 

15102017-IMG_8240

Jo så här är det, när nu foto ändå är temat så vill jag passa på att prata om vad fotot betytt för min kreativa process och varför kameran blivit en så viktig del för mig i det. 

15102017-IMG_8242

När jag började blogga för sex år sed (!!!) så var mitt mål att träffa likasinnade personer med intresse för textil och hantverk och med bloggen blev fotandet av min process och mina färdiga alster ett naturligt sätt att kommunicera på. I början såg min bilder ut så här och jag la inte så stort fokus på själva fotandet utan tog mest bara upp kameran knäppte på utlösaren, slängde in i datorn och drog hej vilt i reglagen i nått gratis redigeringsprogram. 

15102017-IMG_8248

Sakta men säkert började internet fyllas av inspirerande bloggbilder och många bloggare gjorde foto och redigeringsguider och nånstans där på vägen började jag bli intresserad och öva mer aktivt på att fota, redigera och arrangera bilder och hitta mitt egna bildspråk i det. 

15102017-IMG_8252

Kameran och fotot blir som en förlängning av det faktiska alstret, det finns ett lager till när jag får sätta in alstret i en miljö och bygga upp en stämning till det. Och sedan ytterligare ett lager när jag har en hel bildbank att gå tillbaks till och faktiskt se att jag utvecklats både i materialet och i kameran och det tror jag är jätteviktigt för det är så lätt att glömma bort. 

15102017-IMG_8253

Dessutom älskar jag att ett par skruttiga gamla sockor kan få leva upp igen och stå i rampljuset och åma sig lite! Vill du också stoppa dina sockor? Då kan du kolla in den här guiden. Nu vill jag veta, vad har ni för relation till foto? Vad skapar ni på månadens tema? 

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I oktber är temat ”Foto” och Johanna är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28 oktober för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard

 
Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaJessica, Johanna, Julia, MikaelaRuthStinaWilda och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!