Fredrikas höstsjal – Mönstret

23 oktober, 2017 0 av mikael
14102017-IMG_8151
 
Idag ska vi äntligen börja sticka sjalen! Ni har väl införskaffat garn och stickor? Annars har ni så klart gott om tid att göra det! På garnkorgen får ni 10% rabatt på hela sortimentet året ut när ni anger rabattkoden ”fredrika”. Maria har även plockat i ordning ett garnpaket med de färger som jag stickat sjalen i till en väldigt bra pris! Mer information om materialet till sjalen hittar ni i materialinlägget!
 
14102017-IMG_8166
Mönstret består av fyra sidor och du laddar ner hela mönstret här! Om du inte följt ett stickmönster innan så kan det först se  komplicerat ut men jag lovar att det är mycket enklare än det ser ut! Mitt tips är att du först läser igenom hela mönstret en gång för att få en helhetsbild och när du gör det behöver du absolut inte förstå allting! Sedan läser du del för del i den takt du stickar i, när du väl har stickningen i dina händer brukar det mesta falla på plats när du väl kommer till momentet i beskrivningen. Och om nånting känns klurigt eller om du är osäker på nått, fråga! Så hjälps vi tillsammans åt att räta ut frågetecknen! 
 
14102017-IMG_8205
Du har väl inte missat att alla tekniker du behöver kunna för att sticka sjalen kommer läggas upp på min youtube-kanal? Du hittar redan nu tre lektioner där och om du vill hänga på låset till lektionerna kan du följa min kanal! Klippen kommer nämligen upp där innan de hamnar på bloggen. 
 
Hur går det för dig? Har du fått hem garnet än eller går du fortfarande och fnular på vilka färger du ska använda till sjalen? Berätta! Jag är såå nyfiken på vilka färger alla sjalar kommer få! Och tagga gärna ditt garn och ditt sjalprojekt med #fredrikashöstsjal så vi kan följa varandra! 
14102017-IMG_8170

Fredrikapåvindens stickskola – Premiär