Stickskolan: Era sjalar och tack för mig!

23 november, 2017 0 av mikael
 
Nu är det dags för mig och Maria på Garnkorgen att tacka för den här stickhösten! Det har varit så roligt och utmanande att skapa ett eget sjalmönster och göra stickvideos men allra roligast har det så klart varit att få se era garnval och hur era stickningar börjar växa fram!  Fortsätt gärna att dela bilder och frågor i facebook-gruppen och att tagga era bilder på instagram med #fredrikashöstsjal. Nu kollar vi på några av era färgval och sjalar! 

Här ser ni Alexandras pågående sjalstickning. Hon har stickat sin sjal i det två-trådiga kampesgarnet. 

 
Här är Evas färgval och sjal. Hon har stickat sin sjal i en pudrig skala och adderat en liten tofs på slutet! 

 
Här ser ni Sofies färgval! 
 

14102017-IMG_8202

14102017-IMG_8165

Och här har ni mitt färgval och sjal! Tack snälla för alla fina hejarop och peppande kommentarer ni lämnat! <3 Nu är jag taggad på att göra fler mönster och fler stickvideos. I förra stickskole-inlägget efterfrågade jag feedback och önskemål till kommande videos, fortsätt gärna att kommentera om du har önskemål eller förslag! I det inlägget hittar du även mina bästa sticktips och länk till alla stickskolans lektioner. 

Avslutningsvis vill jag påminna om att du har 10% rabatt på hela sortimentet hos Garnkorgen.se när du anger rabattkoden ”fredrika”. Perfekt att utnyttja i jul alltså!  Ett bra tips inför julen är alltid ett nystan sockgarn. Maria tipsar om ett självrandande sockgarn som även har en glittertråd i sig. Maria säger att de gör sig superfina både som sockor och till barnplagg. Om du vill ha något lite mer nedtonat tipsar hon om ett sockgarn i 100% naturmaterial bestående av ull och nässlor, som hon säger att många uppskattar som sockgarn. Två superbra tips att sticka julklappar av eller sticka och ge i julklapp.

 
Själv brukar jag alltid köpa nått fint lyxgarn så jag på julaftonskvällen, när alla julklappar är färdiga och julmaten är uppäten kan sätta mig i soffan och lägga upp en ny stickning. En julklapp till mig själv helt enkelt!