Sypeppen december 2017: Trådknapparna

10 december, 2017 0 av mikael
Här kommer ett sypeppsbidrag lastat! Kommer ni ihåg när jag bloggade om min kofta Siri i somras? Glasknapparna som jag sydde i var egentligen lite för tunga och gjorde att ena sidan på koftan tyngdes ner. Men jag kunde inte bestämma mig vad jag ville ha för knappar istället för dem. Då kom min mormor med idén att jag skulle göra egna trådknappar till den. Så klart!  

23092017-IMG_7823

Mormor tipsade om en guide här på intranätet som hade en bra beskrivning och så började jag öva. 

23092017-IMG_7833

Jag gjorde några tester innan jag gav mig på knapparna som fick sitta på koftan. Jag kanske skulle gjort nån mer  test för det kan hända att nån knapp är lite krokig och ojämn. Men äsch! Det gör väl inget. Knapparna är gjorda i svart, vaxad lintråd. 

23092017-IMG_7834

Vad skapar du på den här månaden? 


Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans.