Syåret 2017 – del två!

28 januari, 2018 0 av mikael
Då har vi kommit fram till del två i utvärderingen av syåret. I den här delen reflekterar jag över vad jag är mest nöjd med, årets flopp, vad jag använt mest och hur det egentligen gått för sypeppen! Häng med! 

18082017-IMG_7445


Den totala skörden:
 
1 omlott-topp
5 par byxor
1 broderat mobilfodral
3 broderade tavlor
4 kuddar
3 kattleksaler
1 polotröja
2 klänningar
3 stickade sjalar
2 fixarrockar
1 sittdyna
2 singoallatoppar
3 broderade pins
1 kofta
1 cirkelkjol
2 volangtoppar
1 broderad marsma
2 par sockor
3 par disktrasor
8 linknappar
4 bomullsrondeller
1 kimono
24 handdukar
1 broderat datorfodral
=76 alster
 
18062017-IMG_6176
 
Årets mest använda mönster:
 
I år har jag nog varit ganska varierande för jag kan inte komma på att jag använt samma mönster jättemånga gånger. Men jag sydde ju två par cigarettbyxor efter samma mönster, de blommiga  och rutiga och även två par vida byxor efter samma mönster, ullbyxorna och byxorna med eget tryck. 
 
Årets Repris:
 
Även i år gjorde jag en kudde med smock, en till polotröja, och så lite handdukar och disktrasor.
 
22072017-IMG_6504
 
Årets stickade:
 
Jag stickade min kofta Siri, sjalen Welty, sjalen Holey Chevrons,  ullsockor,  Calla-sockorna och tre disktrasor.
 
20012017-IMG_3539
 
Årets flopp:
 
Kors i taket men mycket av det jag sytt i år är jag faktiskt nöjd med! Men mobilfodralet som jag gjorde i början av året är jag inte supernöjd med och har dessutom inte använt så mycket. Den första volangtoppen blev jag inte heller nöjd med, den satt inte så bra men jag har ändå använt den mycket. Den ljusblå hängselklänningen  blev jag nöjd med men har ändå inte använt så mycket. 
 
18082017-IMG_7392

Årets mest använda:

 
Mina rutiga byxor har jag använt såå mycket! De piggar upp vilken grå dag som helst och passar året om till allt (nåja nästan då…), min Sirikofta är kanske inte den spexigaste men den är vacker, varm, skön och den passar faktiskt till ALLT (på riktigt) och så min rosa volangtopp som jag sydde i panik en solig dag i somras, den sitter inte som en smäck men åh vad jag gillat den ändå och använt! tyvärr har jag råkat krymt den i tvätten, sååå ledsamt! Tror aldrig jag gjort det förut buhu… 
 

07092017-IMG_7592


Årets nykomling:
 
Det här året har jag testat på maskinstickning (!) och yllebroderi och jag gillar båda så mycket! Nästan så mycket att de nog är värda ett varsitt eget inlägg, vill ni veta mer? Jag har även börjat en ny utbildning, sytt på industrimaskiner och testat att drapera fram mönster! 
 

24052017-IMG_5748

 
Årets mest nöjda:
 
Det är så roligt med de här sammanfattningarna för jag inser att jag faktiskt utvecklas och att jag blir mer och oftare nöjd med det jag gör! Som marsman som jag broderade i somras som jag både är nöjd med utseeende och hantverksmässigt men också med design och funktion. Den är precis lagom stor så jag kan ha den med mig jämt men rymmer också allt jag oftast behöver (alltså till stickningen och snabbsömnad). Jag är också väldigt nöjd med fixarrockarna som jag tryckte och sydde i våras, och mina blommiga byxor blev ju precis så där lagom mycket spex och cirkus som jag gillar. 
 
Årets revanch: 
 
Hm, svårt att säga! Men jag skulle nog ändå säga att stickningen får vara årets revanch. Det känns som jag tidigare lätt har tappat flowet (eller för den delen, själva stickpåsen med innehåll), jag har stickat fel, repat upp, blivit missnöjd osv. Men det här året har jag flowat, absolut att jag repat upp och gjort fel. Men på det stora hela har jag gjort om och blivit nöjd och lärt mig massor nytt!
 

01052017-IMG_5566

Årets syplatser: 
 
Jag har sytt hemma på kyrkbacken men nästan mest i skolan faktiskt. Jag har blivit lite bortskämd med stora tillskärarbord, industrimaskiner och pressbord. Men mysigast är de ju hemma ändå! 
 
 
Hur gick det med sypeppen?
 
Så bra så! I mars startade jag och Josefine Sew It Yourself  och sypeppen blev en del av det. Felicia gjorde jättefin layout till Sew It Yourself och sypeppen. Varannan månad hittar ni insamlingsinlägg och sammanfattning hos Josefine och varannan månad hos mig. Ni är många sypeppare som återkommer med bidrag och har varit med i flera år med bidrag flera gånger om året och nästan varje månad är det nån ny sypeppare som hittar hit. Så kul att sypepeppen fortsätter att växa och utvecklas! 
 
 
Hur gick det med facebookgruppen?
 
Det går väldigt bra med facebook-gruppen! Vi blir fler och fler i lagom takt och nu börjar vi vara ganska många. Det är alltid nån som har nått på hjärtat och oftast nån som kan ge bra svar, feedback, smakråd och hejarop. Framför allt gillar jag den varma stämningen och snälla tonen som är i gruppen, det är inte ett dugg tungt att vara admin för gruppen, alla är alltid så peppande och snälla mot varandra och ibland när jag och Josefine får frågor riktade till oss som vi inte hinner svara på snabbt så rycker ofta nån av er andra in och ger bra svar. Handarbete och peppande tillrop får alltid stå i fokus! 
 
 
Årets rekordpepp: 
 
I april hade Sew It Yourself  premiär och det var första månaden jag och Josefine delade på sypeppen. Det verkade ni gilla för då fick sypeppen hela 23 bidrag inskickade. Härligt! 
 

14102017-IMG_8178

 
Årets sew/knit alongs: 
 
I somras hade jag och Josefine som vanligt sybingo och ni var många som handarbetade med oss hela sommaren! I höstas hade jag sedan en stickskola där vi tillsammans stickade ”Fredrikas höstsjal” och Fredrikapåvinden gjorde premiär på youtube!  

Årets temapeppar: 

I mars hade jag UFO-tema på bloggen där jag gav tips på hur du tar tag i din UFO-hög. Men annars var det skralt med temapeppar… Är det något ni skulle vilja ha mer av? 

 

18112017-IMG_8707


Årets DIY-inlägg:
 
 
 
 

Sammanfattningsvis:
 
2017 var ett SÅ innehållsrikt år! Jag och Josefine har fortsatt att jobba ihop, vi utvecklar våra pågående projekt, jobbar på kommande projekt och planerar framtida stordåd och jag tycker att det är så roligt att jobba ihop med Josefine! 

Jag påpörjade en kandidatutbildning och har lärt mig så mycket! Jag har skrivit terminsrapporter, haft redovisningar på engelska, vävt, maskinstickat, haft färglära och så klart mycket mer.

 
Jag har startat eget företag, youtubekanal, haft mitt första egna samarbete här på bloggen, sålt handdukar, varit med och drivit Monthly Makers och fotat otaliga bilder! 

2017 var ett innehållsrikt, hektiskt, utvecklande, roligt, stressigt och svindlande år och jag ska erkänna att det känns skönt att vinka adjö till det trots allt spännande som det innehöll. Må 2018 bli ett mer stillsamt år! 

Avslutningsvis vill jag från djupet av mitt hjärta säga tack! Tack till dig som läser, som kommenterar, som engagerar dig, som lägger upp din första stickning, som kommer med hejarop och kloka råd, frågor och synpunkter. Jag är så glad och tacksam att just DU läser min blogg och lägger en del av din tid här. Tid är dyrbart och jag uppskattar varje sekund du delar här med mig. Jag hoppas att du vill fortsätta umgås med mig här under 2018 och att vi fortsätter att lära oss av varandra och inspireras! 

 
 

22122017-IMG_9115

Här kan du läsa del ett av mitt syår och här hittar du del ett och två  till Josefines utvärderingar. Länka gärna om du själv gjort en utvärdering eller lämna en kommentar om hur DITT skaparår varit! 


Följ Fredrikapåvinden på:
 Bloglovinfacebookinstagram, Youtube och pinterest