Sypeppen Februari 2018 – Maskinstickade vantarna!

12 februari, 2018 0 av mikael
Ett skepp kommer lastat med nytt sypeppsbidrag! Innan jul hade vi stickkurs i skolan och jag gjorde mest provlappar av olika slag för att testa mig fram och se vad den där maskinen kan användas till. Men, jag gjorde även ett par vantar som jag nu sytt ihop och blockat!  

27012018-IMG_9427

Så dessa får så klart bli mitt februaribidrag till sypeppen! De är stickade efter ett grundmönster på vantar som jag fick i skolan och i ett Shetlandsgarn i ull som även det finns i skolan. 

27012018-IMG_9441 
De tog nån timme kanske att sticka ihop, högst två, och då är jag nybörjare! Det är så spännande att komma underfund om hur stickmaskinen fungerar och vad jag kan använda den till. Jag tycker vantarna blev både sköna och fina men om jag skulle sticka ett par till skulle jag nog ändra själva modellen på vanten lite. 

27012018-IMG_9433

Och det var mitt bidrag till sypeppen den här månaden! Vad skapar du på just nu? Glöm inte att skicka in ditt bidrag till Josefine senast den 25 februari! 

27012018-IMG_9444


Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans.