Symål 2018

18 februari, 2018 0 av mikael
11022018-IMG_9606
 
I år har jag verkligen funderat över hur jag vill att mitt syår ska se ut och jag känner mig så peppad! Många av de mål jag satt upp för i år är liknande som jag hade förra året. När jag läste igenom förra årets mål känner jag att det är precis vad jag vill fortsätta jobba med men i år vill jag utveckla det genom att försöka hitta bra metoder för att genomföra målen. Här kommer alltså mina sy och stickmål för 2018! 
 
11022018-IMG_9599

11022018-IMG_9609

Planera och strukturera: 

Jag har satt upp mål för de projekt som jag vill sy och sticka för året. Jag har utgått från vad jag vill lära mig, vad jag behöver i min garderob och om det är något särskilt tyg från mina tyglådor som jag vill ska bli en kreation. För att genomföra detta har jag:

 ✂ Planerat och skrivit upp alla syprojekt och stickprojekt som jag vill genomföra. Jag har utgått från vad jag ungefär hann skapa förra året och satt upp nya mål för det här året.
 
 ✂ Varje ny månad kommer jag bestämma vad jag ska sy/ sticka från min lista och planera efter det. 

11022018-IMG_9602
11022018-IMG_9618

Investera i kunskap och kvalité: 

Jag vill fortsätta att lära mig nya saker och utveckla mig inom stickning och sömnad, det innebär att jag måste utmana mig och göra sånt som känns läskigt, svårt och tidskrävande men jag vill samtidigt inte tumma på kvalitén. Tvärt om vill jag bli noggrannare så att jag faktiskt skapar hållbara plagg som jag trivs i, är stolt över och kan använda mycket. För att kunna genomföra detta ska jag:

 ✂ Alltid tvätta tygerna jag syr av innan

 
 ✂ Alltid sy en toille om jag inte använt mönstret innan
 
 ✂ Sy mer efter färdiga mönster för att lära mig nya tekniker.
 

Utveckla mig i färg och form: 
 
11022018-IMG_9607

Jag vill fortsätta utmana mig och inte bara sy/sticka plagg som jag behöver utan det ska också kännas kreativt och utvecklande för mig att skapa. För att genomföra detta ska jag:

 
 ✂ Tänka både på helhet och detaljer. Planera och sy/sticka hela kreationen som jag tycker passar fint ihop och som känns roligt. 
 
 ✂ Inte glömma bort detaljer
11022018-IMG_9610

Följa upp dokumentera och reflektera:

 
 ✂ Lägga upp på bloggen och instagram. Ta bilder i roliga miljöer som lyfter det jag sytt och stickat.
 
 ✂ Sortera mina mönster så jag har bättre koll på dem.
 
 ✂ Dokumentera provlapparna och de tyger jag använder och skriva upp all information som jag kan behöva längre fram.
 
 ✂ Halvvägs in i året vill jag göra en halvårskoll hur målen fungerar. 
11022018-IMG_9615
11022018-IMG_9616

Symål för året:
 Efter färdiga mönster:
 ✂ Svanekeblus (I saxtyget och röda viscosetyget)
 ✂ Underkläder
 
Efter eget mönster:
 ✂ Pennkjol
 ✂ Svart ullkjol med veck
 ✂ Topp i det röd och vitrandiga tyget
 ✂ Topp i senapsgult tyg
 ✂ Puderrosa byxor
 ✂ 60-talsklänning med egentryckt tyg
Beroende på om jag hittar bra mönster:
 ✂ Byxor med knytning i midjan
 ✂ Byxdress
 
Vet inte vad det ska bli men nått ska det bli av:
 ✂ Det rosa tyget med vita blommor på 
 
11022018-IMG_9620

Stickmål för året:
 ✂ Loppa
 ✂ Solange
 ✂ Lillian
 ✂ Bikinin
 ✂ Sjal (Kanske The doodler)
 ✂ Tvåändsstickade vantar
 ✂  ✂  ✂ 3 hemliga projekt

11022018-IMG_9621

Så tänker jag att mitt syår ska se ut och det känns såå roligt! Jag kanske inte kommer kunna följa alla mål alla månader men det känns som inspirerande och utmanande mål att försöka hålla sig till under året. Så får vi se 2019 hur det gick! Hur ser dina handarbetsmål ut? Vore så kul att få höra! <3 

11022018-IMG_9623