Skaparlistan

27 februari, 2018 0 av mikael
Här om dagen när jag var in och läste på Jennys blogg  såg jag att hon svarat på skapar-listan igen, det är nästan ett och ett halvt år sedan jag svarade senast så jag tänkte att det var på sin plats att även jag uppdaterade er lite om mitt skapande just nu! 

Untitled


Vilka tekniker skapar du mest i? 
 
Jag syr och stickar allra mest men har det senaste året även tryckt en hel del vilket jag tycker är superkul! Under 2017 började jag också yllebrodera lite vilket är en teknik som passar mig utmärkt. Min senaste teknik-förälskelse är färgning. De senaste veckorna i skolan har vi färgat en del tyger i skolan och det är så roligt och spännande! 
 
IMG_9886

Vilken är din bästa sida som hanverkare? 
 
Det är nog att jag inte är så rädd för att testa mig fram och göra fel. Jag är  nog ganska snäll mot mig själv när jag testar nya tekniker och tycker inte det gör så mycket om det blir lite knasigt ibland. 
 Untitled

Vilken är din sämsta sida som hantverkare då? 
 
Ibland har jag svårt att tänka flera steg fram tekniskt vilket gör att saker kan bli lite tokiga eller inte riktigt som jag tänker mig. 
 
18062017-IMG_6066
 
Vilket projket är du mest nöjd med? 
 
Mina fixarrockar som jag sydde och tryckte förra året tycker jag himla mycket om och jag blir alltid varm i hjärtat när jag tänker på hallonkoftan och så är ju mitt rutiga set  rätt snajsigt om jag får säga det själv! 
 
Har du något katastrofprojekt? 
 
Nu för tiden blir nog projekt sällan katastrof. I julas när jag var väldigt trött stickade jag en sjal till min mamma och råkade sticka några varv för mycket så jag hade 100 maskor för många. Jag tänkte att det nog inte gjorde så mycket. Sedan skulle jag tydligen öka 16 maskor var 10:de maska och då hade jag plötsligt ca 2500 maskor sammanlagt på stickorna… Det var ju halvkul, mamma fick en halvfärdig sjal i julklapp, men som mammor är ni vet, så blev ju hon jätteglad ändå och sjalen blev klar till slut och jättefin. Tog bara lite längre tid. I samma veva skulle jag sticka ett par vantar och ge bort till en annan person, men efter 10 cm upptäckte jag att masktätheten inte riktigt stämde (kanske inte stickade någon provlapp hehe) och att vantarna skulle bli typ 30 cm långa. Då gav jag upp och repade upp. Inga katastrofer så klart egentligen men lite missräkningar som det kan bli så där i juletider. 
 
04032017-IMG_4066

Vad inspireras du av? 
 
Färgnyanser, färgkombinationer och mönster tycker jag alltid är så roligt att jobba med och kan verkligen få mig att gå igång. Men också kreativa människor som gör roliga, inspirerande och viktiga arbeten är ju bland det mest inspirerande som finns!  
 
24012018-IMG_9408

Vart tycker du bäst om att skapa? 
 
Jag gillar ju himla mycket att vara hemma så att sticka hemma i soffan eller ligga och klippa tyger på golvet i mitt vardagsrum tycker jag är urmysigt. Men det är himla praktiskt och skönt att vara i skolan också för det finns stora tillklippningsbord, bra maskiner och verktyg så nuförtiden syr jag ganska mycket i skolan också! 
 
18072017-IMG_6286

Hur tycker du bäst om att skapa? 
 
Mysigast är det ju att skapa ihop med andra tycker jag! Att sitta hemma i soffan med mamma och Becca och sticka eller med nån kompis på café. 
 
IMG_8562
 
Vilket är ditt bästa skaparminne? 
 
 Det var nog förraförra våren när Becca bjöd över mig till Leeds en vecka runt påsk. Vi klämde på garner i stickbutiken hon jobbade i, köpte tyger på Leeds market, drack prosecco och stickade på café och la upp nya stickningar. En resa helt i min smak! 
 
Vilket är ditt sämsta skaparminne? 
 
Det är nog fortfarande när min stickpåse försvann (samma svar som förra gången jag svarade). Det positiva med det är ju att än så länge har inget värre än det insträffat! 
 
28012018-IMG_9459

Har du nått tips att lämna vidare? 
 
Sätt igång bara! Det gör inget om det inte blir så bra i början, att det inte passar eller om nånting blev på ett sätt som du inte tänkte dig. Så länge du klipper, stickar och syr lär du dig massor och i längden är det alltid bättre att ha gjort saker som blev lite snea än att inte gjort dem alls och efter ett tag kommer det bli mindre och mindre snett! 
 
 
 
Vilket är ditt bästa skaprminne? Svara gärna du också på skaparlistan och lämna en länk så jag får läsa om ditt skapande? <3