Sypeppen Maj 2018

1 juni, 2018 0 av mikael
Äntligen sommar hörni! Som vanligt speglas vädret i sypeppens bidrag. Inte så mycket ulliga plag utan desto fler svala sommardrömmar. Det bjuds på en hel del plagg sydda efter Tillys mönster, lite bebisplagg och en magisk fjällripa. Perfekt inspiration inför sommaren! Tack för alla era fina bidrag! <3 

 

Karin har sytt en underbar kimonojacka i mönstret Kimonojacket från Sew Over It. Tyget är en sjal hon köpt i indien och hon har utnyttjat och låtit sjalens kvalitéer ta plats även på kimonon! 

Josefine sydde en somrig Cleo-klänning till sin syster. Vem vill inte strosa till stranden i den här? 

Alexandra har sytt två små urgulliga bodies till sin kommande bebis. Tygerna har hon återanvänt från plagg som krymt i tvätten. Så smart sätt att ta till vara på plagg en inte kan använda! 

Det fick även bli en liten boll i resttyger! 

och så klart något för mamman och magen också. Alexandra har sytt tröjan efter mönster från Tillys senaste bok, Stretch! Ser den inte väldigt skön ut den där tröjan? 

Liselott har sytt en sval och somrig klänning i sidentyg hon köpt på tradera. Så härligt att kunna sy sin egen sommargarderob va! 

23052018-IMG_0403

Själv har jag sytt ett par svala byxor i ett puderrosa, plisserat tyg och en tunika för svala sommarkvällar i Tillys mönster Coco-top. 

 
Elins vackra fjällripa får avsluta majs sypepp. Fjällripan har hon broderat med tenntråd på silverfärgat renskinn. Visst ser den helt magisk ut? 
 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans.