Sypeppen Juni: Bebiskoftan och tossorna

17 juni, 2018 0 av mikael
07062018-IMG_0552 
Idag tänkte jag bryta min nya tradition att posta sypeppsbidraget sista dagen att skicka in. Så nu är jag en hel vecka tidig! Junis bidrag är en liten bebiskofta med tillhörande tossor! Inte till mig utan till en vän som fått en liten knodd. 

07062018-IMG_0561

Mönstret är Lil kimonos av Julie Partie. Det var lätt att följa och inga konstigheter. Jag anväde mig av tre nystan av onions nässel och ullgarn. Ett supermjukt och gosigt garn. Nystanen köpte jag för flera år sedan och har sedan bara blivit liggandes. Så skönt att hitta ett användningsområde för det! 

07062018-IMG_0557

Dock fick jag lite problem när jag skulle få ihop tossorna. Jag råkade slarvläsa beskrivningen och missade att de skulle maskas av ut och in och sedan sys ihop i hälen. Det var ett par väldigt konstiga tossor innan Linn frågade lite försiktigt om de inte skulle sys ihop… Klart de skulle! 


07062018-IMG_0554

På en gång när jag kom på att jag kunde använda garnet till den här koftan visste jag att jag ville ha rosa band till. Jag tycker att det rosa är sååå fin till den här blå (jag tycker ju oftast att rosa är den finaste färgen att kombinera med…) Tur att min farmor sparade på allt för i bandlådan jag ärvt efter henne hittade jag ett rosa band som precis räckte till två små rosetter! Glöm nu inte att skicka in ditt bidrag till sypeppen innan den 25 juni! 

07062018-IMG_0556


Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans.