Nyponsockan – Mönstret

1 november, 2018 0 av mikael
Äntligen har det blivit dags att börja sticka! Idag släpper jag mönstret till Nyponsockorna. Sockorna stickas som en tå-upp-socka med en istickshäl och så klart kommer det komma hjälpande instruktionsvideos. Garn införskaffar du hos Garnkorgen och får då 15 % rabatt på alla oniongarner med koden: onion15. All information du behöver veta om materialet hittar du i det här inlägget
 
14102018-IMG_3211
 
Mönstret består av fyra sidor och du laddar ner hela mönstret här eller på Ravelry! Ett stickmönster ser oftast mer komplicerat ut än vad det faktiskt är. Mitt tips är att du först läser igenom hela mönstret en gång för att få en helhetsbild och när du gör det behöver du absolut inte förstå allting! Sedan läser du del för del i den takt du stickar i. När du väl har stickningen i dina händer brukar det mesta falla på plats när du  kommer till momentet i beskrivningen. Och om nånting känns klurigt eller om du är osäker på nått, fråga! Så hjälps vi tillsammans åt att räta ut frågetecknen! Alla tekniker som du behöver kunna kommer vart eftersom att dyka upp på min youtube-kanal. 
 
14102018-IMG_3183

De lektioner som kommer som instruktionsvideos i årets stickskola är:

Hur du lägger upp en Tå-upp-socka
Hur du stickar med två färger – Flerfärgstickning

Hur du stickar en musch till nyponsockan
Hur du plockar upp hälmaskor
Hur du fäster garnet i din stickning

Om du skulle tappa en maska eller behöva backa tillbaks några maskor: 

Plocka upp maskor

Sticka tillbaks maskor

14102018-IMG_3184

Jag är så nyfiken på hur det går för er? Har du valt garn än? Jag blir såå glad om du vill berätta hur det går för dig! Jag är såå nyfiken på vilka färger alla Nyponsockor kommer få! Tagga gärna ditt garn och sockorna med #Nyponsockan så vi kan följa varandra!Följ garnkorgen på:

 

I samarbete med 2