3 anledningar till att jag älskar att sticka + mina 3 bästa sticktips!

12 december, 2018 0 av mikael
Den här hösten har stickningen verkligen fått ta plats på bloggen och jag är så glad att ni är så många som hängt med och stickat Nyponsockan, gillat mina stickvideos och gillar Virvel basker. Det gör mig så glad och så klart ännu mer taggad på stickning. Så idag bjuder jag på tre anledningar till varför jag älskar att sticka och mina 3 sticktips!

24012018-IMG_9330
Jag älskar att sticka för att….
Det kan vara så kravlöst och självgående. Ofta när jag kommer hem känner jag mig heeelt slut i huvudet. Jag orkar sällan sy eller dra igång nått annat projekt när jag kommer hem från skolan. Då är stickningen perfekt! Jag behöver inte uppbåda någon energi utan stickningen får gå utav sig själv. 
 
18062017-IMG_6210
Det finns alltid nånting nytt att lära sig så det blir aldrig tråkigt! Ibland vill jag ha en socialstickning som jag kan ta med mig och sticka på under fikastunder, föreläsningar och framför en spännande serie. Men ibland vill jag sticka bara för stickandets skull, riktigt vara i stickningen och inte koncentrera mig på något annat och då är det så himla bra med stickning för det finns alltid något nytt moment eller teknik en kan lära sig som gör att stickningen hela tiden fortsätter att vara rolig och spännande!  

24012018-IMG_9385

 
Det finns ett så inspirerande community runt det! Det är få saker som kan få igång mig så mycket som stickning. Stickvärlden riktigt vibrerar av fina garner, snygga mönster, inspirerande poddar, stickare och fb-grupper. Det är en aldrig sinande ström av inspirationsflöden i stickvärlden och det är så himla fint. Att så fort jag behöver lite stickpepp så finns den alltid runt hörnet! 
 
23092017-IMG_7814
Mina 3 bästa sticktips är…
 
Untitled
 
1. Hitta en stickvän! Leta i facebookgrupper, stickcafeer, bloggar, instagramkonton eller garnaffären. Att ha någon att lära sig av, få smakråd av och inspireras med och av är så himla roligt och viktigt tycker jag! 
 
2. Gör lite research på dina första mönster du väljer att sticka så du har så mycket medvind som du bara kan. Välj dina projekt med omsorg! Vad behöver du i garderoben? Vad tycker du är fint? Har du lätt för att tröttna om mönstret är för enformigt? Eller tappar du tålamodet om mönstret är för svårt? Ju mer mönstret är anpassat efter dina behov desto större är chansen att projektet blir klart! 
 
3. Omge dig med inspiration! Det bästa för att hålla stickglöden levande tycker jag är att omge sig med inspiration! Följ inspirerande konton på instagram, låna stickböcker på bibblan, lyssna på poddar och leta mönster på ravelry. Det får alltid igång min sticklust! 

01072018-IMG_1223

Kan inte du berätta varför du älskar att sticka och vilka dina bästa sticktips är?